Malawi | Kevin leert iets bijzonders van docent Oliver

Kevin ging in 2016 met een groep uit zijn kerk, VBG Bethel in Drachten, naar Malawi. Komende zomer gaat hij weer met een groep uit de kerk op pad. Hij vertelt waarom hij sinds het project andere keuzes heeft gemaakt.

‘Als ik terugdenk aan Malawi, moet ik als eerste denken aan die mooie sterrenhemel. Het was bijzonder om samen met een gitaar en een kampvuur God groot te maken en tegelijk ook de grootheid van God te zien. Ik ontmoette daar ook een leraar van de school, Oliver. Samen hebben we veel gepraat en gelachen. Hij kende het lied ‘Christ alone’. Als ik het in Nederland hoor, moet ik altijd nog aan hem denken.

Oliver heeft me veel geleerd. Ondanks dat hij bijna niks heeft is zijn vertrouwen in God zo ontzettend sterk. En ik heb alles, zoveel om dankbaar voor te zijn en toch kan ik vaak van het geloof afdwalen. Als ik zag hoe sterk zijn geloof is, dank dacht ik ‘dat wil ik ook.’

Daarom ben ik op zoek gegaan naar hoe ik God zou kunnen dienen in de kerk. Voor onze reis naar Malawi was ik daar eigenlijk helemaal niet mee bezig en stond er niet bij stil wat ik zou kunnen. Ik wilde net als Oliver van Gods liefde getuigen en dacht na over mijn talenten. ‘Wat past bij mij en wat kan ik doen?’ Ik kwam terecht bij de kinderkerk om daar mee te helpen en soms stond ik ook op het podium. Ik begon steeds meer dingen te doen. Ik ontdekte dat ik meer zelfvertrouwen had gekregen en presenteren een talent van mij is. Op een gegeven moment was er een presentator nodig voor Radical, de jongerendiensten in onze kerk. Ze vroegen mij om dat te doen. Twee jaar geleden had ik het nooit gedaan, maar nu wel.

Nu is het tijd voor een volgende stap. Zaterdag 24 februari presenteer ik Korenbattle (www.geef.ws/korenbattle), een groot evenement dat we organiseren om geld in te zamelen voor Malawi. Het is weer een nieuwe uitdaging, maar die ga ik niet zomaar uit de weg. Oliver heeft mij geleerd dat ik mag dienen met mijn talenten. Ik heb er veel zin in!

Oliver heeft mij geleerd dat ik mag dienen met mijn talenten

Kevin Rozema