Bouw van Klaslokalen, latrines en woningen in Kavinkhama in 2012

  • Schoolgebouw
    Schoolgebouw
  • Lerarenwoningen
    Lerarenwoningen

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kavinkhama


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Kort bezoekje aan Kavinkama

Van de zomer zijn we ook nog even langsgeweest in Kavinkama. Met de mooie zonsondergang als decor, konden we zien hoe de lerarenwoningen, klaslokalen en de latrines ondertusssen in gebruik zijn door de lokale gemeenschap.

Lees meer

Veel impact

Doordat een deel van de school is gebouwd op een bestaande fundering zagen we enkele scheuren in het cement. We geadviseerden om het zo snel mogelijk te repareren met behulp van vloeibaar cement. De klaslokalen zijn nog niet klaar. De vloer is nog niet af en zowel buiten als binnen moet er nog geschilderd worden. Hetzelfde geld voor het kantoor van de school directeur.

Bij een van de lerarenwoningen moet de buitenkant nog afgemaakt worden. Binnen is alles klaar en de woning is al in gebruik. De tweede lerarenwoning moet nog afgebouwd worden (deuren, ramen, schilderwerk) voordat die gebruikt kan worden. Gepland is dat het werk halverwege April 2013 klaar is.
De “Girls changing room” moeten nog gebouwd worden. Dit zal in augustus 2013 af zijn.
Het bestaande school gebouw heeft dakplaten gekregen en is nu in gebruik. De dakplaten die de WS groep doneerde voor de kerk, zullen geplaatst worden in augustus 2013.

Dit project heeft veel betekent voor de gemeenschap. Eerder was er maar 1 klaslokaal, nu zijn er 6! Eerder maar 2 leraren, nu zijn er 4. Eerder waren er 81 leerlingen op school, nu 201!! Eerst kregen alleen groep 1 en 2 les op de school, , maar nu is dat uitgebreid toten met groep 7. De Primary School Education Advisor, die aanwezig was bij het overleg, zei dat hij de school wil uitbreiden tot en met groep 8.

Lees meer