Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

woningen voor docenten in Makonje

 • Plezier maken
  Plezier maken
 • Potje voetbal tegen de locals
  Potje voetbal tegen de locals
 • Trots op het eindresultaat
  Trots op het eindresultaat
Heuvelachtig gebied met prachtige uitzichten
Beter onderwijs
Verder bouwen aan kwaliteit

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat samen met de lokale bevolking verder bouwen aan een betere schoolomgeving waar ze in 2017 mee gestart zijn. In 2020 werk je mee aan de bouw van twee lerarenwoningen én aan latrines met een girls-changing room bij de school.

Voor wie?

Je bouwt tijdens dit project voor de 321 leerlingen van de school in dit dorp en de (toekomstige) leraren. Goede woningen en een fijne (werk)plek zijn ontzettend belangrijk voor de school om gemotiveerde docenten aan te trekken, wat weer zorgt voor kwalitatief goed onderwijs.

Waar ga je dat doen?

Makonje ligt in het dunbevolkte Mzimba South district en de dichtstbijzijnde grote stad Nkhamenya, is ruim 40 kilometer rijden. De families leven voornamelijk van de landbouw (mais, soja, koffie of tabak). Makonje is in vergelijking met andere dorpen arm, onder andere omdat ze verder van de hoofdweg af liggen en door het veranderende klimaat mislukken de oogsten vaker. Wanneer jij op dit project bent, zal het erg droog zijn en de schommelt de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius.

Waarom?

Door de bouw van goede huizen worden er meer gediplomeerde leraren aangetrokken die bijdragen aan een beter onderwijsklimaat. Bouw jij mee in Malawi?

6-8 tot 26-8-2021bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 250 Visumtoeslag: 130

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Tijdens dit project ervaar je hoe het is om te leven zoals de lokale bevolking in Malawi. Je zult verstelt staan van de prachtige omgeving die je goed kunt zien vanaf de heuvel waarop de school staat. De gemeenschap heeft eerder fijn samengewerkt met een World Servants groep en heeft veel zin om nogmaals met een enthousiaste groep Nederlanders aan de slag te gaan voor de toekomst van hun kinderen.

Dit project wordt uitgevoerd door een groep jongeren uit Delft en omgeving.

Verandering

Voordat World Servants in Makonje aan de slag ging, waren er slechts twee kleine klaslokalen en twee woningen voor leerkrachten. In 2017 zijn er twee nieuwe klaslokalen gebouwd met een kantoor voor de hoofdonderwijzer, ook zijn de bestaande klaslokalen en de lerarenwoning gerenoveerd. Door deze verbeteringen is het aantal leerlingen al flink gegroeid en de docenten zijn blij met de verbeteringen aan hun huizen en de school.

Door de bouw van nieuwe lerarenwoningen kunnen gediplomeerde leraren aangetrokken worden en wordt zo het onderwijs verbeterd. Daarnaast gaan nog niet alle kinderen naar school en worden vooral meisjes thuisgehouden. Met verbeterde onderwijsomstandigheden is de kans groot dat meer ouders hun kinderen naar school laten gaan.

Doelen:

 • Aantrekken van meer en gekwalificeerde leraren
 • Verbeteren van de woonomgeving zodat het voor (nieuwe) docenten aantrekkelijker is om te wonen
 • Kwaliteit verbeteren van de school
 • Verbeteren van sanitaire voorzieningen zodat er minder kinderen ziek worden en vaker naar school gaan.

Wat doe je nog meer?

Voor het kinderprogramma kun je veel enthousiaste kinderen verwachten. Ook wordt je actief betrokken bij de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking en is er een mogelijkheid om een kijkje nemen in de Afrikaanse keuken of een sporttoernooi te organiseren.

In het Football4Water-programma kun je je voetballende krachten meten tegen voetballers uit de buurt. Na de inspanning volgt interessante interactie over hygiëne en sanitatie.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Makonje receives that news that the group is not coming
 • Back in school for the Covid-19 training
  Back in school for the Covid-19 training
 • A nurse from the nearby clinic performed the training
  A nurse from the nearby clinic performed the training
 • The village received 10 buckets + soap for further training
  The village received 10 buckets + soap for further training
 • The village received 10 buckets + soap for further training
  The village received 10 buckets + soap for further training
 • Back in school for the Covid-19 training
  Back in school for the Covid-19 training
 • Back in school for the Covid-19 training
  Back in school for the Covid-19 training
 • Wie ga jij ontmoeten?
  Wie ga jij ontmoeten?
 • Een van de huidige lerarenwoning
  Een van de huidige lerarenwoning
 • Klaslokalen gebouwd in 2017
  Klaslokalen gebouwd in 2017
 • Ga jij hier kinderwerk geven?
  Ga jij hier kinderwerk geven?
 • Ook de ouders zijn betrokken bij de school
  Ook de ouders zijn betrokken bij de school

CCAP Malawi

Samen met partner CCAP bouwt World Servants aan verandering in Malawi. In aanvulling op de klaslokalen die in 2017 in Makonje zijn gebouwd, wordt er nu gewerkt aan twee lerarenwoningen, latrines en een girls changing room.

Mussa Nyirenda

2395,-

Toeslagen:

€380

6-8 tot 26-8-2021