Bouw van bouw van een kerk in Chenjewazi in 2014

 • Fundering
  Fundering
 • Tekenen overeenkomst
  Tekenen overeenkomst
 • Gemeenschap
  Gemeenschap

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Chenjewazi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

[ma714] Klaar voor vertrek

Nog maar 3 dagen en de reis naar Malawi gaat beginnen.

Lees meer

[MA714] Aankomst in Wezep iets later dan gepland

De groep is goed aangekomen in Brussel, maar is iets later vertrokken dan gepland. Hierdoor, en door een nog te maken stop ivm een ontbijt wat niet aan de Malawiaanse standaard kon tippen, verwacht de groep tussen 13.30 en 14.00 uur aan te komen in Wezep. 

Lees meer

[MA714] Even bijkomen bij Lake Malawi

De afronding van het project in Malawi is begonnen. Dat betekent: de feestelijke overdracht van het gebouw, bijkomen en nog een paar mooie uitstapjes. De groep heeft weer heel wat te vertellen!

Lees meer

Benefietdiner voor Malawi met 130 gasten

World Servants Kollum vierde een gastvrij weekend: zaterdagavond ontving de groep 130 eters tijdens een benefietdiner voor Malawi. De avond bracht ruim 1300 euro op voor het project van World Servants Kollum: de tweede fase van de bouw van een een kliniek in Mafumphizi, Malawi.

Lees meer
Gebied
Partner

De kern van Chenjewazi ligt op circa 2 km van de enige grote weg die het Noorden van Malawi met de hoofdstad Lilongwe verbind. De dichtst bij zijnde stad is Kasungu. In de kern vind je onder andere de school, de kerk en een achttal woningen voor de leerkrachten. Daarom heen liggen verspreid kleine nederzettingen waar de mensen nog in familieverband leven en vlak bij hun land wonen. Bijna iedereen is boer en leeft van de opbrengst van zijn akkers waarop men maïs, soja en tabak verbouwd. De school is behoorlijk groot met 643 leerlingen, 18 leerkrachten en 10 lokalen. Het team zal in 2 van deze lokalen verblijven en gebruik maken van de naast gelegen latrines.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

 1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
 2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
 3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
 4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.