Bouw van een revalidatiecentrum in Hpa Do

Dit project is zonder groep uitgevoerd.

 • Verrassingen op het dorps'plein'
  Verrassingen op het dorps'plein'
 • Je wordt vast verliefd op de kids
  Je wordt vast verliefd op de kids
 • Aanvoer materialen
  Aanvoer materialen
 • Overal bedrijvigheid
  Overal bedrijvigheid
 • Groen zover je kijken kunt
  Groen zover je kijken kunt
 • Met de hand of machinaal: altijd zwaar werk
  Met de hand of machinaal: altijd zwaar werk
 • Hike door de rietvelden
  Hike door de rietvelden
 • Samen klaren we de klus
  Samen klaren we de klus
 • Echt resultaat
  Echt resultaat
 • Laat de vakman in je los
  Laat de vakman in je los
 • Religie is overal
  Religie is overal
 • Help je mee op de rijstplantages?
  Help je mee op de rijstplantages?
 • Met je poten in de klei
  Met je poten in de klei
 • Knallen!
  Knallen!
Opbloeiende kinderen
Tropisch groen
Mee op outreach

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Hpa Do


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

In Hpa Do zijn ze klaar om te verven

In het dorp Hpa Do zijn de mensen ondanks corona en ondanks de onrust toch hard aan het werk om de bouw zo snel mogelijk af te krijgen. Vol enthousiasme gaan ze door en zijn ze bijna toe aan het verven.

Lees meer

  Sinds een week van start

  In Hpa Do is de gemeenschap van start gegaan met de bouw. Ondanks de uitbraak van de 3e Corona golf en alle politieke onlusten, is de gemeenschap vol goede moed en zien ze een mooie toekomst voor het centrum.

  Lees meer

  Er zijn geen berichten.

  Er zijn geen berichten.

  Gebied
  Partner
  Verandering

  Hpa Do is een plaatsje tussen Yangon en Taungoo in en toont rustig en vredig.
  In de loop van de tijd zijn er in deze omgeving richting Taugoo, veel langlopende conflicten geweest tussen het leger van Myanmar en verschillende etnische groeperingen die vochten voor onafhankelijkheid.
  Het klimaat is tropisch warm en de regentijd is hier minder heftig dan in andere delen van het land. De planten en bomen zijn prachtig groen en de mooiste bloemen geven de plaats een rustige en vriendelijke uitstraling. De grootste bron van inkomsten is de houtindustrie van teak en hardhout dat afkomstig is uit de bergen.

  Say Say Phaw

  7th Mile, Pyay Road
  Yangon

  +95 11 22 23 68

  TLM Myanmar

  The Leprosy Mission (TLMI) is sinds 1898 actief in Myanmar en staat vooral bekend als organisatie die de ziekte lepra tegengaat. Na de cycloon Nargis in 2008 is TLMI zich ook in gaan zetten voor invaliden. World Servants wil een organisatie als The Leprosy Mission graag ondersteunen en doet dit bijvoorbeeld door het bouwen van een Community Centre en een onderkomen voor jongeren met een beperking.

  Het Community Centre draagt eraan bij dat de verbondenheid tussen de inwoners wordt versterkt en dat ook de relatie tussen TLMI en de gemeenschap verder opgebouwd kan worden. De woningen voor de jongeren met een beperking dienen voor een betere toekomst: doordat de woningen dichtbij een school worden gebouwd, hoeven ze (in tegenstelling tot nu) geen lange afstanden meer af te leggen en kunnen ze dus ‘gewoon’ onderwijs krijgen.

  Daarnaast heeft de ziekte lepra een grote impact op de bewoners in Myanmar. Dit komt vooral doordat veel gebieden in het land te maken hebben met armoede, ondervoeding en overbevolking. Het is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de leprabacterie, wat kan worden overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. De organisatie TLMI is actief in het land om de ziekte tegen te gaan. Door middel van het tijdig behandelen van lepra in hun eigen ziekenhuizen proberen ze de mensen in Myanmar te helpen. Verder proberen ze door verschillende projecten lepra bespreekbaar te maken, wordt er geld ingezameld om onderzoek te doen naar de ziekte en doen ze er alles aan om mensen die aan lepra lijden weer een toekomst te bieden in de maatschappij.

  In Hpa Do is geen officiële faciliteit beschikbaar waar kinderen met een beperking terecht kunnen. Er is een dame, Mevrouw Sayarma Aye Myint, die zich het lot van deze kinderen zeer aantrekt. Daarom besloot zij te beginnen met het zorgdragen voor deze kinderen. Ze begon met een paar, maar heeft er inmiddels al 20 in haar huiskamer waar ze hen les geeft, een maaltijd aanbiedt, en veel aandacht en liefde geeft. Het is echter geen officiële opvang en ook is zij niet officieel bevoegd. Vanuit haar hart is ze gewoon begonnen met zorgen. Een nieuw opvang kan er echter voor zorgen dat er wettelijke erkenning komt, waardoor het ook makkelijker wordt om financiën binnen te krijgen en opgeleid personeel aan te nemen. Daardoor zullen de kinderen nog betere zorg krijgen in fysieke en mentale aspecten en zullen zij verder klunnen ontwikkelen in hun talenten. Daardoor is er hoop op een betere toekomst.

  Doelen:

  • Kinderen met beperking een officiële ruimte geven waar zij de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben
  • Opgeleid personeel aannemen
  • Kinderen met beperking opleiden zodat zij uitzicht hebben op een betere toekomst