Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

de leefomgeving van kinderen in een gezinshuis in De Glind

 • Aan het werk
 • Maak de omgeving mooier
  Maak de omgeving mooier
 • Er zijn is het belangrijkste
  Er zijn is het belangrijkste
 • Ontmoet de bewoners
  Ontmoet de bewoners
 • Steek je handen uit de mouwen
  Steek je handen uit de mouwen
 • Op avontuur
  Op avontuur
 • Mooie ontmoetingen
  Mooie ontmoetingen
 • Vele handen maken licht werk
  Vele handen maken licht werk
 • Neem jij een frisse duik?
  Neem jij een frisse duik?
 • Groot plezier
  Groot plezier
Echte aandacht
De kracht van het gewone leven
Hechte gemeenschap

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

De Glind is een gewoon dorp en tegelijk is het heel bijzonder. Dat voel je meteen als je er aankomt. In de gemoedelijke sfeer en de groene omgeving wonen kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Het dorp geeft ze de ruimte om zo gewoon mogelijk op te groeien. Jij gaat aan de slag om het dorp nog geschikter te maken voor deze doelgroep. Het avontuurlijke schateiland moet nodig opgeknapt worden en bij De Wijde Mantel, een woonplek voor gezinnen met een meervoudig beperkt kind, bouw je mee aan een beleeftuin.

Voor wie?

Je zult de bewoners van De Glind in je hart sluiten! Of het nu gaat om uit huis geplaatste jongeren die vanwege hun gedrag extra aandacht nodig hebben of om kinderen die hier vanwege hun handicap in een gezinshuis wonen, het zijn mensen van wie je gaat houden als je met ze optrekt en samen activiteiten organiseert.

Waar ga je dat doen?

De Glind is een klein dorpje met zo’n 700 inwoners. Het ligt in het midden van Nederland, tussen Amersfoort en Barneveld. Het is een groen dorp, met een manege, agrarische bedrijven en lokale ondernemers. Oudere huizen en nieuwbouw wisselen elkaar af. Ook is er een heuse villa, waar vroeger de dokter woonde. Aan het dorpsplein liggen de kerk en het dorpshuis. Tot zover een heel gewoon dorp. Bijzonder wordt het als je weet dat in dit dorp al meer dan honderd jaar kinderen uit heel Nederland worden opgevangen. In de huidige tijd vangt 1 op de 5 gezinnen uithuisgeplaatste kinderen op. Ruim 120 kinderen vinden een veilig thuis in de 28 gezinshuizen die verspreid staan over het dorp. Vandaar de bijnaam ‘Jeugddorp’.

Waarom?

Jeugddorp De Glind is een warme plek voor kwetsbare kinderen. Bouw jij deze zomer twee weken mee om deze plek nog mooier te maken? Het dorp is je dankbaar.

5-8 tot 17-8-2024bijdrage: 0

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In De Glind zie je met eigen ogen hoeveel het betekent als een kind ‘erbij hoort’. Als je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van eigenwaarde en zelfvertrouwen, dan kan dat hier bij uitstek. De Glind is een gewoon dorp, met veel extra voorzieningen. Tijdens het project word je deel van de hechte gemeenschap en zul je ‘de kracht van het gewone leven’ zelf ervaren.

Als deelnemer van dit project doe je mee aan de maatschappelijke diensttijd (MDT). De overheid vindt maatschappelijke betrokkenheid in Nederland belangrijk en financiert het daarom grotendeels. Je deelname aan deze projecten is dan ook gratis. Zo maken we MDT voor iedereen toegankelijk!

Verandering

In Nederland zijn ongeveer 40.000 kinderen uit huis geplaatst. Ze maakten al veel mee in hun jonge leven. In de Jeugdwet staat dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een gezin. De Glind is een thuis voor 120 uithuisgeplaatste kinderen. Ze wonen in één van de 28 gezinshuizen en kunnen gebruikmaken van allerlei voorzieningen in het dorp. Wooninitiatief De Wijde Mantel is het thuis voor zes gezinnen met een meervoudig beperkt kind. Deze gezinnen wonen hier zelfstandig en onafhankelijk, in een gewone straat. Dat is wat De Glind laat zien: de kracht van het gewone leven.

Doelen:

 • Werken aan voorzieningen voor kwetsbare kinderen
 • Zien en gezien worden, het leven delen
 • Samen onvergetelijke activiteiten organiseren

Wat doe je nog meer?

Je gaat klussen, meedoen met de activiteiten en leuke dingen organiseren voor en met de dorpsgemeenschap. Natuurlijk geniet je ook van de mooie omgeving. Wat dacht je van wild spotten na zonsondergang of suppen op het Zeumerse meer?

Nieuws

Er zijn nog geen updates. Meld je aan en ontvang een alert in je mail.

In het dorp De Glind wonen veel kinderen en jongeren die extra zorg en aandacht nodig hebben. Samen met de Rudolphstichting bouwen we aan extra voorzieningen voor kwetsbare kinderen.

0,-

5-8 tot 17-8-2024

Het verhaal van...

Ze zijn een officieel World Servants-stel: Marleen (25) en David Zijderveld (24). Op project naar Ghana in (2009) leerden ze elkaar kennen. In het vliegtuig naar Ghana zaten ze zes uur naast elkaar en waren ze eigenlijk non-stop in gesprek. Toen kwam hun gedeelde interesse naar boven: Afrika. Inmiddels zijn ze getrouwd. Afgelopen zomer zijn ze meegegaan als leiders naar Malawi, Chindenga. David was verantwoordelijk voor toerusting, Marleen voor medische zaken. Zowel vanuit hun ervaring als interesse wilden ze mee naar Malawi om van toegevoegde waarde te zijn voor deelnemers. We vroegen ze het hemd van het lijf...

Lees verderAlle ervaringsverhalen