Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een voorziening voor dak- en thuislozen in Hummelo

 • Maak nieuwe vrienden
  Maak nieuwe vrienden
 • Het hoogste punt bereikt
  Het hoogste punt bereikt
 • Jouw thuisbasis
  Jouw thuisbasis
 • Handen uit de mouwen
  Handen uit de mouwen
 • Vele handen maken licht werk
  Vele handen maken licht werk
 • Ontdek de omgeving
  Ontdek de omgeving
 • Aan de slag
  Aan de slag
Daklozen als mens zien
Rust geven en krijgen
Voorzieningen verbeteren

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je tijd op Het Passion vliegt voorbij. Je draait mee in alle aspecten van de time-outvoorziening. Je werkt mee in de moestuinen, helpt mee bij (ver)bouwklussen en bent onderdeel van het dagprogramma van de gasten en bewoners. Als je terugkijkt, draait het daar het meeste om: er zijn en ontdekken dat je daarmee veel te bieden hebt aan de mensen van Het Passion en zij aan jou. Als jullie levens zich met elkaar verbinden, verandert er veel. Ook in jouw blik op de wereld. Je leert mens te zijn zonder oordeel.

Voor wie?

Het Passion in Hummelo biedt aandacht en nabijheid aan dak- en thuislozen en verslaafden. Menselijkheid zonder oordeel, dat is waar de bewoners behoefte aan hebben. In de afgelopen jaren hebben meer dan 1.250 gasten dit mogen ervaren. Hun tijd in Het Passion beschrijven ze vaak als ‘training om weer mee te mogen doen in de maatschappij’. Van hen ging 70% verder naar een betere plek dan waar ze vandaan kwamen. Jouw aanwezigheid en aandacht draagt hieraan bij.

Waar ga je dat doen?

Het Passion is een prachtige plek waar dak- en thuislozen op adem kunnen komen, vlakbij het dorpje Hummelo. In de landelijke omgeving kunnen de bewoners echt tot rust komen, ondanks hun soms schokkende levensverhalen. De mooie mix tussen gasten, vrijwilligers en hulpverleners in combinatie met rust en schoonheid maken Het Passion tot een unieke plek van geborgenheid en veiligheid waar mensen zichzelf mogen terugvinden. Dat jij tijd neemt om met deze mensen op te trekken, maakt echt verschil!

Waarom?

Maak jij verschil in het leven van daklozen? Ontdek hoe een kleine misstap een complete ontsporing veroorzaakt en draag bij aan terugkeer in de maatschappij.

22-7 tot 3-8-2024bijdrage: 0 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In Het Passion ontmoet je mensen met soms onvoorstelbare levensverhalen. Hier hebben ze de tijd om tot rust te komen en zichzelf te herontdekken, buiten de jachtigheid van het leven op straat. Als je het terrein op loopt, voel je de openheid en ontspanning die dit geeft. Terwijl de verhalen die je hoort je anders naar de wereld zullen laten kijken, geven de mensen en de locatie ook jou de kans om voor jezelf te bedenken wat je belangrijk vindt. Bouw mee aan deze vredige plek, zodat nog meer mensen hier de rust en zichzelf terug mogen vinden. Je mag het leven delen, stilstaan bij de soms hartverscheurende verhalen van deze door het leven getekende medemensen en een teken van hoop zijn door jouw aanwezigheid.

Als deelnemer van dit project doe je mee aan de maatschappelijke diensttijd (MDT). De overheid vindt maatschappelijke betrokkenheid in Nederland belangrijk en financiert het daarom grotendeels. Je deelname aan deze projecten is dan ook gratis. Zo maken we MDT voor iedereen toegankelijk!

Verandering

De aanwezigheid van een groep jongeren helpt de bewoners van Het Passion terug te keren naar de maatschappij. De periode op Het Passion moet een donker hoofdstuk uit het leven van dak- en thuislozen afsluiten. Leven op Het Passion is gericht op de toekomst. Contact met jongeren uit de maatschappij en mensen die hen zonder oordeel benaderen, helpt hierbij.

Doelen:

 • Een upgrade aan de gebouwen van Het Passion
 • Werken aan voorzieningen voor dak- en thuislozen
 • Zien en gezien worden, het leven delen
 • Op adem komen

Wat doe je nog meer?

Je klust op het terrein, draait diensten mee in het team van (vaste) vrijwilligers in het dagprogramma voor de gasten en je hebt tijd voor ontmoeting, sport en spel. Natuurlijk ontdek je ook de prachtige omgeving. Wat dacht je van een wildtocht door het bos? Om meer te begrijpen van de achtergronden van de bewoners, ga je ook langs bij een dag- en nachtopvang voor dak- en thuislozen in de stad.

Nieuws

Er zijn nog geen updates. Meld je aan en ontvang een alert in je mail.

In Het Passion komen dak- en thuislozen even op adem. Terwijl we meewerken aan hun dagprogramma en zorgen dat alle gebouwen en tuinen er weer piekfijn uitzien, maken we kennis met de indrukwekkende levensverhalen van deze mensen en geven we hen weer zicht op een terugkeer in de maatschappij.

0,-

22-7 tot 3-8-2024

Het verhaal van...

Ik ben avontuurlijk, momenteel veganist , een natuurliefhebber en vooral eerlijk. Hoe hard dat soms ook is. Malawi was voor mij een bijzonder avontuur en de reis heeft mij op een nieuw spoor gezet.

Lees verderAlle ervaringsverhalen