Ontwikkelingswerk Azië

Azië is het grootste continent op aarde. Binnen het werelddeel zijn de verschillen in cultuur en klimaat immens. Je loopt in Zuidoost-Azië de meest vriendelijke mensen tegen het lijf, reist door landschappen die je nergens anders op de wereld tegenkomt in Centraal-Azië en je vindt de grootste steden op de meest bijzondere plekken in het Midden-Oosten. World Servants is sinds een paar jaar actief in Azië: in Bangladesh en Myanmar worden er respectievelijk sinds 2015 en 2016 projecten gedaan.

Projectlanden

Klimaat

Het klimaat in Azië is er een van extremen. Het perfecte voorbeeld hiervan is Siberië: met elk jaar zeer koude winters heeft het gebied het record van laagste temperatuur in handen (waar mensen wonen): -68 graden Celsius. Daarentegen kan de temperatuur in de zomer geregeld oplopen tot 30 graden Celsius.

In Noord-Azië heerst dan ook het poolklimaat met zeer koude winters en veel regenval. In de wat zuidelijker gelegen gebieden komt ook wel het landklimaat voor.

Centraal-Azië heeft ook te maken met een landklimaat, alleen valt hier vaak minder regen dan in het noorden van het continent. Kenmerkend van de zomers in gebieden als Oost-China en Kazachstan is dat ze vaak heet en droog zijn.

In Zuid-Azië (waaronder landen als Bangladesh en India vallen) zijn de temperaturen het hele jaar door hoog. Ook heeft dit deel van Azië te maken met een droog seizoen en een regenseizoen. Ditzelfde geldt ook voor Zuidoost-Azië (waar onder andere ook Myanmar ligt). Dit gedeelte van Azië heeft veel te maken met de moesson (die zorgt voor het regenseizoen) die van juni tot oktober over dit gebied waait.

Het klimaat in onze projectlanden levert prachtige plaatjes op:

Bangladesh

Myanmar