Veel inschrijvingen voor middelbare school Nakpanduri

Standaard Set-up bezoek van 25 februari 2018 door Cor Bakker en Gerlof Puppels


De nieuwe JSS in NakpanduriDe lerarenwoningen uit 2014De bestaande school van Nakpanduri

In 2014 zijn er in Nakpanduri klaslokalen en lerarenwoningen gebouwd om het onderwijs in dit dorp te verbeteren.

In februari 2018 is het setupteam van Ghana terug naar Nakpanduri gegaan om met de te zien hoe de situatie er op dit moment voor staat en welke veranderingen er hebben plaatsgevonden.

Sinds de bouw van de extra klaslokalen is de betrokkenheid met betrekking tot de school toegenomen. Kinderen van andere scholen uit Nakpanduri en van omliggende communities komen naar deze school om zich hier in te schrijven.

Het doel van de Assemblies of God (AOG) Junior High School is niet om in kwantiteit te groeien, maar in kwaliteit. Dat is waarom alleen leerlingen van de AOG basisschool gemakkelijk kunnen doorstromen naar deze middelbare school. Leerlingen die van andere basisscholen komen, moeten eerst slagen voor een toelatingstest voordat ze zich mogen inschrijven op de middelbare school van Nakpanduri.

Het toekomstperspectief van deze school is dat meer kinderen, waaronder ook meisjes, naar de middelbare school gaan en hun diploma halen.

De klaslokalen van de JHS worden goed onderhouden. AG Care en de manager van de school dragen zorg voor de kwaliteit van het onderwijs.