Het opvanghuis in Chinglepet wordt veelzijdig gebruikt

Project update van 4 juli 2007


Op 4 juli 2007 bracht onze partnerorganisatie het laatste bezoek aan Chinglepet om de projecten uit 2000 en 2001 te evalueren...

Het opvanghuis voor wezen, alleenstaande vrouwen en bejaarden in Chinglepet wordt goed onderhouden en meer en meer gebruikt. Op dit moment wonen er 6 ouderen in het huis, deze mannen en vrouwen keren regelmatig even terug naar hun familie en komen daarna weer terug. Drie van hen zorgen voor de kinderen die in het huis wonen en naar de dagopvang komen. Naast de 6 ouderen wonen er nu 5 jongens en meiden van 8- 12 jaar in het huis, allemaal wees of halfwees. Het huis runt een dagopvang voor kinderen tot vijf jaar. In totaal verblijven er 16 kinderen die 's ochtends worden gebracht en aan het eind van de middag weer worden opgehaald, zo kunnen de ouders met een gerust hart aan het werk en krijgen de kinderen de aandacht die ze nodig hebben, ook krijgen ze tijdens de dagopvang lunch vanuit het huis.

Daarnaast wordt het huis ook gebruikt voor een kleermakers training van zes maanden. Op dit moment doen 16 meiden van 15+ uit de naburige dorpen mee aan deze training. TCCC coördineert ook 27 zelfhelpgroepen voor vrouwen uit de omgeving. In een zelfhelpgroep bundelen de vrouwen de krachten samen om geld te sparen voor bijvoorbeeld een bedrijfje. De zelfhelpgroepen hebben een maandelijkse meeting die in het huis wordt georganiseerd.

Het huis wordt op dit moment nog niet optimaal gebruikt, er zijn nog ruimtes die gebruikt kunnen worden. TCCC heeft nog meer plannen om het gebouw verder te gebruiken, bijvoorbeeld door computer trainingen of paramedisch voor jongeren uit de omgeving te geven. Een specifiek tijdspan voor deze plannen is er alleen nog niet, dus het is nog even afwachten tot ze werkelijkheid worden.