Maak kennis met Liziwazi

Project update van 8 mei 2020 door Henri Plas, Kees de Jongh, Jacob Boonstra en Mussa Nyirenda


"In Liziwazi wonen geweldige mensen en super lieve kinderen. Het is dan ook niet zo vreemd dat als je daar bent dat je gelijk de liefde van de mensen voelt."

De ervaring van een van de deelnemers uit 2019 liegt er niet om. Liziwazi is een bijzonder gastvrije gemeenschap met een grote droom voor de lokale kinderen. In Liziwazi zal je zeker “verliefd” worden, is het niet op de omgeving dan wel op de geweldige mensen daar.

De school in Liziwazi heeft op dit moment vier klassen en is groeiende. Enkele jaren geleden is de gemeenschap een school gestart omdat zij niet wilden dat hun kinderen 6 km moesten lopen. Op eigen kracht hebben ze sindsdien twee lokalen en een leraren woning gebouwd. In 2019 hebben zij daar in samenwerking met een World Servants groep nog twee lokalen bij kunnen bouwen.

Op dit moment heeft de school twee leraren, waarvan een hiervoor is opgeleid. Er is daarom dringend behoefte aan meer lerarenwoningen zodat er meer getrainde leraren kunnen worden aangetrokken. Door deze leraren kunnen er in de toekomst nog meer kinderen naar school en zal de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Bouw jij komende zomer mee?