Een welkomstceremonie in Los Naranjos!

Project update van 3 april 2022 door Gijs Luigjes


Er ontbreken nog schoolbanken, maar het klaslokaal wordt al goed gebruikt.

Afgelopen zomer is het klaslokaal gebouwd bij de middelbare school in Los Naranjos. Helaas is er door Corona geen groep vanuit Nederland geweest. Maar met extra hulp van de lokale gemeenschap is het toch gelukt! Er staan nog geen schoolbanken in het lokaal. Deze zijn aangevraagd bij het ministerie van onderwijs, maar dat duurt in Panama helaas erg lang. Nu zijn er stoelen vanuit de gemeenschap neergezet zodat ze het lokaal kunnen gebruiken.

Als we aankomen staat iedereen klaar voor een warm welkom met een applaus wat maar door blijft gaan.. Er is zelfs een programma met welkomstceremonie en met eten. Zelfs zonder de fysieke hulp van een groep Hollanders zijn de mensen echt heel dankbaar voor World Servants.

Milagros Montenegro zit in grade 12. Ze is heel blij dat ze met haar klas nu een eigen lokaal heeft. Anders zat ze met grade 11 in dezelfde ruimte. Dat maakt opletten en luisteren naar de juiste docent erg ingewikkeld: “ik kan me nu beter voorbereid aanmelden bij een universiteit”.

Docent Manuel Perrez geeft aan dat er nu ook plek is voor meer scholieren. Anders moeten ze met de bus naar een stad die ver weg is, terwijl de mensen daar in deze omgeving geen geld voor hebben. “Zonder middelbare school kunnen de jongeren niet studeren. Dat betekent dat ze de rest van hun leven echt hard moeten werken om rond te kunnen komen”.