Nieuwe ontwikkeling in Los Naranjos

Project update van 8 maart 2023 door Alex Ombler, Linda Augustinus-Lourier en Gijs Luigjes


In Los Naranjos houdt de gemeenschap de moed erin en blijven ze de schouders eronder zetten. Opnieuw zijn er mooie ontwikkelingen.

Tijdens het set-up bezoek waren er helaas geen leerlingen aanwezig omdat de vakantie iets langer duurde. Maar wat er wel te zien was in het lokaal waren nieuwe bouwmaterialen. Het is de lokale gemeenschap eindelijk gelukt om materialen te verzamelen voor een dak over het speel- en sportveld. Al jarenlang was dat een grote wens, omdat het zo heet is dat er eigenlijk geen gym mogelijk was. Nu de materialen beetje bij beetje verzameld zijn door de ouders en de school gaan ze snel beginnen met het bouwen van een overkapping. Zodoende zal ook het klaslokaal weer leeg zijn om er weer les te kunnen geven.

Ondertussen heeft de school een grote meerwaarde gekregen voor de wijde omtrek. Door het extra lokaal kunnen de leerlingen de complete middelbare school afmaken in Los Naranjos met specialisatie Toerisme. Dit heeft een grote aantrekkingskracht voor veel leerlingen omdat er veel werk in te vinden is in de stad. Sommige leerlingen staan om 3uur 's morgens op om om 8 uur op school te kunnen zijn. Maar ze hebben het ervoor over, want ze hopen door hun opleiding toegang te krijgen tot een leven waarin armoede verleden tijd is. En dit is de reden dat de directrice van de school nog steeds ontzettend blij is met de impact van het nieuwe lokaal: "Het lijkt misschien weinig, maar het is van grote waarde voor veel mensenlevens."