Murphy continues

Project update van 27 oktober 2023


Nog geen vooruitgang in Aripezu, maar wel afspraken om het werk te hervatten.

Projectvoorbereiders Hugo en Willem-Jan zijn in Rwanda en Uganda om World Servants Onbeperkt te introduceren. Vanaf 2024 kunnen ook jongeren met een handicap meebouwen aan verandering in Rwanda, om zo te laten zien dat iedereen kan dienen. In Uganda verkennen Hugo en Willem-Jan de mogelijkheden voor een introductie van Onbeperkt. Terwijl ze er zijn, bezoeken ze eveneens een aantal eerdere projecten om de voortgang te bekijken en bespreken. Ze zijn ook in Aripezu geweest.

‘Echt blij word je er niet van’, zeggen Hugo en Willem-Jan in hun vlog. Er lijkt niets gebeurd te zijn sinds het vertrek van de groep, bijna drie maanden geleden. Het project dat ook in de zomer al allerlei hobbels had, is nog steeds niet in rustiger vaarwater beland. De gemeenschap is ronduit boos op partnerorganisatie AEE en de contacten tussen AEE en de overheid zijn genuanceerd gezegd bekoeld. De docenten, die nog altijd onder de bomen op de berg lesgeven, zijn teleurgesteld. De samenwerking zit aan alle kanten in een impasse en het is onduidelijk wie de volgende stap gaat/moet zetten.

Later in Kampala maken Hugo en Willem-Jan afspraken over de hervatting van het werk in Aripezu. AEE acht het haalbaar om alles op 28 februari 2024 op te leveren, een maand na het starten van het schoolseizoen waarin de nieuwe lokalen in gebruik zouden moeten zijn. Die afspraak staat nu zwart op wit, met een heel aantal tussentijdse checks. We hopen op beelden waar je wel blij van wordt als de projectvoorbereiders er begin 2024 weer zijn…

Bekijk voor een uitgebreide terugblik op het bezoek de vlog.