Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleuterschool in Alianda 2

 • Dans jij mee?
 • Ademebenemende natuur
  Ademebenemende natuur
 • Dress to impress
  Dress to impress
 • Feest in de kerk
  Feest in de kerk
 • Ga op safari
  Ga op safari
 • Test je metselskills
  Test je metselskills
 • Op school
 • Schouder aan schouder
  Schouder aan schouder
 • Show je muziekale talent
  Show je muziekale talent
 • Hoeveel blaas jij er?
  Hoeveel blaas jij er?
Goed onderwijs
Indrukwekkende watervallen
Kleuterschool

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je helpt mee om kinderen een geschikte leeromgeving te bieden. In Alianda gelooft men in het belang van goed onderwijs, maar een gebouw is er nog niet. Kinderen krijgen les onder een boom, in een laag hutje, in een vertrek zonder dak. Jij helpt mee om een kleuterschool te bouwen, zodat de leerlingen straks onder betere omstandigheden les kunnen krijgen.

Voor wie?

In de eerste week van het schooljaar in 2023, telde de kleuterschool van Alianda community school 88 leerlingen en drie docenten. Vorig schooljaar zaten er al 318 leerlingen op de basisschool. Samen met AEE Uganda en Red een Kind gaat World Servants een goede kwaliteit onderwijs aanbieden.

Waar ga je dat doen?

De school wordt gebouwd in het dorp Alianda in het Terego district. Dit ligt in het noordwesten van Uganda. Inwoners van Alianda leven voornamelijk van landbouw. Ze verbouwen cassave, pinda’s, bonen, mango’s en jackfruit.

Waarom?

De bouw van een kleuterschool in Alianda zorgt voor een betere leeromgeving, betere concentratie en betere resultaten in de toekomst van vele kinderen.

13-7 tot 2-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 195 Visumtoeslag: 65 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Voorthuizen NGK. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Voorthuizen NGK hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Een velg hangt in een boom, die dienstdoet als bel om de kinderen naar school te roepen. Zowel ouders als docenten zijn gemotiveerd om goed onderwijs te bieden. Daarom hebben ze zelf het initiatief genomen om deze school op te richten, al is het zonder gebouw. De kinderen zijn leergierig en een eigen school helpt ze om nog beter te leren.

Verandering

Alianda community school bestaat uit een basisschool en kleuterschool. De kleuterschool is in 2019 opgericht, omdat de gemeenschap gelooft in het belang van goed onderwijs. Er is geen eigen gebouw, ondanks de hoeveelheid leerlingen. Een aantal klassen krijgen les in een hut met grasdak, met onvoldoende ruimte en een ongeschikte omgeving om zich te kunnen concentreren en te leren. Andere klassen krijgen les onder een boom, waar bakstenen dienstdoen als stoelen. Met een nieuw gebouw kunnen de leerlingen zich beter concentreren zonder afgeleid te raken. Hierdoor kunnen ze makkelijker leren lezen en schrijven, Engels leren, en hun sociale vaardigheden verbeteren. Het belang van kleuteronderwijs werd als volgt omschreven: “De kinderen leren door de kleuterschool zich beter in het Engels uit te drukken dan de kinderen die direct naar de basisschool gaan. Ze leren ook respect hebben voor ouders, iemand vergeven die je kwaad doet en krijgen meer zelfvertrouwen.”

Doelen:

 • Geschikte leeromgeving bieden aan de kleuters van Alianda.
 • Kleuters de kans geven om zich te ontwikkelen.

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen, maak je kennis met de plaatselijke natuur en cultuur. Je gaat naar de markt in Arua. Je kunt wild spotten of aan de adembenemend mooie watervallen staan van de Nijl (Murchison Falls). In Kampala is er wellicht de gelegenheid om een paleis of museum te bezoeken en meer te leren over de boeiende historie van Uganda.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


AEE - Uganda

Het dorp Alianda telt vele leerlingen, maar heeft nog geen gebouw voor de kleuterschool. Het is belangrijk dat de kleuters lokalen krijgen, zodat ze goed onderwijs kunnen volgen.

Mary Angoro

2630,-

Toeslagen:

€260

13-7 tot 2-8-2024

Het verhaal van...

Kevin ging in 2016 met een groep uit zijn kerk, VBG Bethel in Drachten, naar Malawi. Komende zomer gaat hij weer met een groep uit de kerk op pad. Hij vertelt waarom hij sinds het project andere keuzes heeft gemaakt.

Lees verderAlle ervaringsverhalen