Willemijn op project in Den Haag

Willemijn ging in 2021 met World Servants mee naar Den Haag, zij vertelt over haar ontmoetingen tijdens project waardoor ze nu gelooft dat ze mag blijven dromen. 

‘’Na mijn project in Ecuador in 2019, ben ik door het zogenoemde ‘World Servants virus’ aangestoken. Ik heb veel stappen buiten mijn comfortzone durven te zetten en wilde deze groei doorzetten. Door covid-19 verplaatste mijn project in 2021 zich naar onze hofstad Den Haag. Hier heb ik met 22 toppers mogen bijdragen aan het opknappen van twee buurttuinen. De eerste tuin stond achter de Marcuskerk en zou weer gaan dienen als een ontmoetingsplek. De tweede bouwlocatie had de naam Da Moer heeft gekregen. Hier wordt namelijk vanuit liefde gehandeld op zoek naar verbinding, wat ik zelf een hele mooie gedachte vind. De droom is om daar een sociaal wijkrestaurant van te maken met een voedseltuin. 

Voor mij was de verandering het stukje verwondering. Het project liet mij zien dat je mag dromen en dat je ervoor mag gaan staan dat je dromen uit mogen komen. Tijdens mijn project heb ik enorm veel gesproken met zowel deelnemers als buurtbewoners en ben ik geïnspireerd geraakt door hun verhalen. 

Zo blijft de voorganger van Geloven in Moerwijk, Bettelies, na 7 jaar toch doorvechten voor een betere wijk. Ze gaf niet op, terwijl ik me ongelofelijk goed kan inbeelden dat je na het gebrek aan respons van de gemeente de moed (een beetje) opgeeft. Het doet me goed om toch te zien dat er nog mensen zijn die omkijken naar de ander, niet opgeven en durven in mooie toekomstbeelden te denken. Zo sprak ik tijdens het kinderwerk een meisje, die een nare thuissituatie had; die gelukkig nog ervan droomde om dokter te worden. Ik heb zoveel kracht gevonden in verschillende mensen en ik kon me ’s avonds op m’n luchtbedje in de sporthal van de basisschool hier nog zo over verwonderen. 

Ik ben nog meer overtuigd van mijn passie en drijfveer. Mijn droom is om de wereld, ondanks dat het nu niet op grote schaal kan, een stukje mooier te maken. Ik ben dit jaar gestart aan mijn studie culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, waarin ik hoop meer te leren over de mens en diens cultuur. Om deze beter te kunnen begrijpen om zo de juiste ‘hulp’ te kunnen bieden. En ik heb dit jaar mezelf als doel gesteld, om meer mijn kracht te gaan zoeken, om die weer te kunnen inzetten voor een ander. Zo heb ik me ook vol enthousiasme opgegeven voor het project naar Nepal in 2022 om daar samen met mijn zusje weer een zomer te kunnen dienen!’’

 

Het project liet mij zien dat je mag dromen en dat je ervoor mag gaan staan dat je dromen uit mogen komen.

Willemijn