Bouw van lerarenwoningen in Matipa in 2014

 • School
  School
 • Gezin
  Gezin
 • De lerarenwoning uit 2014
  De lerarenwoning uit 2014
 • Gezin thuis
  Gezin thuis
 • Kerk
  Kerk
 • Lerarenwoning
  Lerarenwoning
 • Lerarenwoning-achterzijde
  Lerarenwoning-achterzijde
 • Koken in Matipa
  Koken in Matipa

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Matipa


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[ZA114] Terug in Nederland

De deelnemers uit Hoogeveen die de afgelopen drie weken in Zambia de handen uit de mouwen hebben gestoken voor de lokale bevolking in Matipa, zijn vanmiddag aangekomen op Schiphol.

Lees meer

[ZA114] Overdracht, afscheid en safari in Zambia

Het einde van het project komt in zicht voor de groep die in Matipa aan lerarenwoningen heeft gebouwd. Vanavond vliegt de groep vanaf Lusaka via Dubai naar Amsterdam. Daar komen ze morgenmiddag aan. Hans Hooijer mailde ons vandaag nog even een korte update.

Lees meer

Hoe is het in Matipa?

Wat 2 projecten in Matipa voor verandering hebben gebracht...

Lees meer

Set-upper Haye volgt vanuit Matipa

In februari hebben we met een set-up team Matipa bezocht. In de vorige update hebben we al foto's laten zien. Inmiddels is ook de vlog die set-upper Haye gemaakt heeft af.

Lees meer

Gebied
Partner

Matipa ligt in plattelandsgebied, ongeveer 25 kilometer ten oosten van Lundazi. De weg er naartoe is redelijk maar wel stoffig en zanderig. De meeste mensen zijn boer en verbouwen maïs en katoen. Maar weinig mensen gingen naar de basis- of middelbare school. De voornamelijk christelijke gemeenschap heeft ongeveer 1.100 inwoners met meer dan 400 kinderen. Hoewel de armoede nog steeds groot is, lukt het de inwoners wel twee keer per dag een maaltijd te hebben.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.