Bouw van Vakschool in Bulawayo in 2016

 • Jongeren aan het voetballen
  Jongeren aan het voetballen
 • Jongeren op het centrum van YfC Zimbabwe
  Jongeren op het centrum van YfC Zimbabwe
 • Ingang van het YfC centrum
  Ingang van het YfC centrum
 • Een van de te renoveren gebouwen
  Een van de te renoveren gebouwen
 • Omgeving van het YfC park
  Omgeving van het YfC park
 • Het team in Zimbabwe van YfC aangevuld met YfC South Africa
  Het team in Zimbabwe van YfC aangevuld met YfC South Africa

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Bulawayo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

ZW216 | Gesellig ontvangs op Schiphol

De Zimbabwe-gangers zijn weer in Nederland. En op z'n Afrikaans bly almal knus hang, niemand heeft haast om te vertrekken...

Lees meer

ZW216 | Klaar voor vertrek

De groep stuurt vlak voor vertrek nog een groepsfoto vanaf de luchthaven in Johannesburg. Het was nog even spannend of ze op tijd op het vliegveld zouden zijn, maar het is allemaal gelukt. Tot morgen op Schiphol!

Lees meer

Final exams of several students at Willow Park

5 students did their practical exams! Another big step for them.

Lees meer

Mooie impact verhalen uit Willow Park

Tijdens een bezoek aan Zimbabwe heeft vrijwilliger Alie Stoel ook het World Servants project op Willow Park bezocht. Ze is zelf twee keer mee geweest als leider van een World Servants groep in Zimbabwe en heeft van dichtbij meegemaakt wat er tijdens de projecten gebeurde met de deelnemers. Ze vond het erg mooi om nu, een jaar later, de Zimbabwaanse deelnemers weer te ontmoeten en om te horen hoe ze op deze tijd terug kijken en te horen wat ze hebben geleerd. Ook heeft ze met een aantal studenten en hun ouders gesproken, die een cursus food, baking and house keeping hebben gevolgd afgelopen jaar op het training centrum. Lees mee wat Alie hierover schrijft en wat de deelnemers zelf zeggen over wat het project of de cursus met hun gedaan heeft.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Bulawayo is eigenlijk een regio op zichzelf, gelegen tussen Noord en Zuid Matabeleland. Het ligt in het zuidwesten van Zimbabwe op 450 km van de hoofdstad Harare. Matabeleland grenst aan Botswana, Zuid-Afrika en Zambia. Bulawayo is gelegen op 1300 meter hoogte, en heeft ongeveer 700.000 inwoners. In het Matabeleland wordt vooral aan landbouw gedaan (o.a. graan, suiker, katoen), maar er wordt ook goud gewonnen. Bulawayo was vanouds een echte industriestad door goede infrastructuur, maar dit is de laatste jaren sterk afgenomen door een gebrek aan onderhoud.
Willow Park ligt op 25km van Bulawayo, in een vallei in het gebied Esigodini.

P.O. Box FM 34 Famona
Bulawayo
Zimbabwe
+263 97 11 12

YFC Zimbabwe

Overkoepelende organisatie Youth For Christ International (YFCI) is actief in meer dan 100 landen met als doel om jongeren de kans te geven om een volger van Jezus te worden. Dit doen ze in elk land op een verschillende manier, rekening houdend met de cultuur en omstandigheden die op dat moment spelen.

Ook in Zimbabwe zet YFCI zich in om de jeugd dichter bij God te brengen. Dit doen ze door onder andere Bijbelstudiegroepen. En omdat Afrika een land is vol met dans en muziek wordt er op deze manier geprobeerd om jongeren kennis te laten maken met het geloof. Naast muziek en dans zijn drama en het geven van getuigenissen ook een belangrijk onderdeel hierin.

Het tweede aspect, het ontwikkelen van de jeugd in het algemeen, wordt aangepakt door middel van:

 • Schoolclubs
 • Aanleren van levensvaardigheden
 • Organiseren van kampen
 • Het geven van leiderschapstrainingen
 • Loopbaanbegeleiding
 • Inzamelen van schoolgeld voor kinderen
 • Opzetten van zogenoemde ‘family enrichment programs’, om zo het familiegevoel en de waarde daarvan te versterken

World Servants ondersteunt YFC hierbij door het helpen renoveren van een vakschool in de bergen van Bulawayo. De financiële crisis, die in 2008 begon, heeft op dit moment grote consequenties voor de bevolking. Mensen leven in armoede, maar liefst 85% van de bevolking zit zonder baan en er is sprake van hyperinflatie. Ook de vakscholen hebben hieronder te lijden. Scholen worden geplunderd en raken in verval.

World Servants draagt zijn steentje bij aan de wederopbouw door samen met een groep Afrikanen (uit zowel Zimbabwe als Zuid-Afrika) de vakscholen weer nieuw leven in te blazen en zo te zorgen voor werk en daardoor een betere toekomst voor de jongeren in het land.

Door de economische crisis in Zimbabwe is de levensstandaard erg verslechterd, wat zich uit in een hoge werkloosheid en een tekort aan water en voedsel. Met name het gebrek aan een goede infrastructuur en beschikbaarheid van water heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven zijn vertrokken uit deze stad.

De verandering door jouw komst:

- Door de inzet van meerdere World Servants teams op dit project kan het hele complex zo snel mogelijk weer in gebruik worden genomen.
- Door het gebouw op te knappen, vergroot je de mogelijkheden voor de jongeren om een vak te leren.
- Door de samenwerking met je groepsgenoten, kun je veel leren van elkaar. Je kunt benadrukken dat ieder mens waardevol is en je, je altijd dienstbaar kunt inzetten voor samenleving.

Download tussenrapportageDownload eindrapportage