Bouw van Opvangcentrum in Emanyeveni in 2015

 • Verwijzing bij de hoofdweg naar het centrum
  Verwijzing bij de hoofdweg naar het centrum
 • Met z'n allen op de foto
  Met z'n allen op de foto
 • Binnenzijde van kantoor
  Binnenzijde van kantoor
 • Zamokuhle Disabled Centre
  Zamokuhle Disabled Centre
 • Bewoners van centrum
  Bewoners van centrum
 • Bewoners zingend in de ochtend
  Bewoners zingend in de ochtend
 • Toiletten
  Toiletten
 • Het huidige centrum
  Het huidige centrum
 • Fundering gereed
  Fundering gereed
 • Kinderen op school voor kinderprogramma
  Kinderen op school voor kinderprogramma
 • Naai atelier
  Naai atelier
 • Afvoer toiletten
  Afvoer toiletten

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Emanyeveni


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

SA215 | Gelukkig nieuwjaar!

Vanuit het warme Zuid Afrika wensen we iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol 2016. FEMKE RENZE STEFAN INGE EMMA ROLAND INGE

Lees meer

SA215 | Tropenrooster met Kerst

In Nederland is het bovengemiddeld heet voor eind december, maar In Zuid-Afrika is het echt zweten geblazen. Tropenrooster op de bouw daarom!

Lees meer

Spontaan bezoek

Van een van de deelnemers van het project afgelopen december ontvingen we een bericht met daarin een update van het centrum: bij dezen een kort verslag met een paar mooie foto's!

Senzo, Brighton, Emma (red. deelnemers van het project in december) en ik leek het leuk om te zien hoe het nu bij het gehandicaptencentrum was. Of de bewoners nog steeds 'alleen maar onder de bomen zaten' of dat ze daadwerkelijk gebruik maakten van de gebouwen. We kwamen onaangekondigd en wat waren ze verrast!

In totaal waren er denk ik zo'n 35 bewoners aanwezig plus Amandla, de keukendames en Simanga. Het terrein zag er keurig uit, waaruit we konden opmaken dat het nu goed onderhouden wordt.

Ook enkele werkzaamheden die wij niet hebben kunnen doen tijdens ons project waren uitgevoerd. De deuren zaten erin en de tegels in de douche waren geplaatst. Helaas deden nog steeds de 2 buitenste toiletten het niet maar het toiletgebouw in zijn geheel ziet er netjes uit. Het volleybalnet hing en daaraan konden we zien dat het dus gebruikt werd! Op het moment dat wij kwamen was het net lunchtijd en de maaltijden werden verzorgd. De keuken was dus ook vol op in gebruik. De afvoeren bij het toilet in het kantoor waren ook aangesloten, alleen het water moest hier nog wel even aangesloten worden. 

In één van de ruimtes in het kantoor was iemand kussens/kussenhoezen aan het naaien. Hiermee probeert het centrum zelf inkomsten te genereren. Deze meneer had hier heel veel plezier in!
De andere kantoren waren nog niet echt vol. Het meubilair wat hier in staat is echt aan vervanging toe maar hoe trots ze alles lieten zien vond ik geweldig.

Al met al was het een geweldige ervaring om deze mensen zo blij te zien en ook mee te mogen maken hoe het goed gebruikt wordt. Blij verrast waren wij zeker met het schone (en dus een stuk veiliger) terrein.

Lees meer
Gebied
Partner

Emanyeveni ligt ongeveer 45 kilometer van de stad Nelspruit in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika. Het is een plattelandsgemeenschap met beperkte voorzieningen. Drinkwater is er bijvoorbeeld schaars. In Emanyeveni wonen bijna 7.000 mensen, de meeste van hen zijn christenen. De talen die hier gesproken worden, zijn het Siswati en Shangaan. Veel mensen in deze gemeenschap zijn laag opgeleid en/of analfabeet. De werkloosheid is hoog. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking komen hier vaak aan de onderkant van de samenleving terecht, zonder kans op een menswaardig bestaan. In de omgeving van het Zamokuhle Disabled Center staan diverse kerken en er zijn 2 basisscholen en een crèche.

Corner Dr. James Moroka & First Avenue
Mafikeng
South Africa

mpho@yfcsa.org.za

YFC SA

Youth for Christ South Africa (YfC SA) wil Zuid-Afrikaanse jongeren (zwart en blank) mobiliseren om iets voor de arme mensen in hun eigen land te doen. In de toekomst hoopt deze organisatie soortgelijke projecten als die van World Servants te organiseren in Zuid-Afrika en de omliggende landen. Door eerst samen met World Servants projecten te doen, wil YfC SA de hiervoor benodigde ervaring opdoen.