Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

lerarenwoningen in Sumniboma nr.2

 • Op avontuur!
  Op avontuur!
 • Ploeteren op school
  Ploeteren op school
 • Een hoop gezelligheid
  Een hoop gezelligheid
 • Mooie herinneringen
  Mooie herinneringen
 • Iedereen samen
  Iedereen samen
 • Interessante conversaties
  Interessante conversaties
 • Een nieuw avontuur
  Een nieuw avontuur
 • Inburgeren :)
  Inburgeren :)
 • Handen uit de mouwen
  Handen uit de mouwen
Uitgestrekte omgeving
Avontuur
Bouwen aan onderwijs

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt aan twee lerarenwoningen zodat de leraren dichterbij de school kunnen wonen.

Voor wie?

Van de twee lerarenwoningen zullen de leerkrachten het meeste profijt hebben. Daarmee bouw je ook voor de ruim 400 leerlingen die daardoor beter toegang krijgen tot goed onderwijs.

Waar ga je dat doen?

Je bouwt en verblijft in Sumniboma nr. 2, een uitgestrekt dorp in het noorden van Ghana. Het dorp is alleen toegankelijk via onverharde weg, wat in het regenseizoen nog wel eens voor problemen zorgt.

Sumniboma nr. 2 ligt in het East Mamprusi-district, één van de 20 districten in het noorden van Ghana. Het is een uitgestrekt dorp waar veel verschillende families wonen. Deze families wonen dicht bij elkaar en werken gezamenlijk op de akkers rondom de woningen. Voorzieningen zoals stromend water en riolering hoef je niet te verwachten. Deze zijn op het platteland van Ghana nauwelijks te vinden. 

Waarom?

De inwoners van Sumniboma nr. 2 staan klaar om de handen uit de mouwen te steken! Bouw jij mee aan de toekomst van dit dorp in Ghana?

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In Sumniboma leven twee verschillende stammen. Voor drie weken breidt de bevolking van Sumniboma uit met een groep jongeren uit Zuidlaren en omgeving. Samen met de lokale gemeenschap bouwt een groep van PKN Anloo-Zuidlaren aan de droom van het dorp.

Verandering

De vijf leraren van de school in Sumniboma nr. 2 wonen nu op ongeveer 20 km afstand van de school. Zij reizen elke dag op en neer, zelfs met slecht weer. Door de regen zijn de zandwegen dan vaak moeilijk begaanbaar. De leraren hebben nu de leiding over een groep van ruim 400 leerlingen. Goede lerarenwoningen maken het lesgeven in het dorp aantrekkelijker. Extra leerkrachten kunnen de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. 

De leraren zullen tijd en kosten besparen omdat zij dichter bij de school wonen. Na schooltijd kunnen de leraren meer aandacht besteden aan het geven van extra uitleg of doen zij mee aan buitenschoolse activiteiten. De leraren worden hierdoor nog meer een onderdeel van de gemeenschap.

Jouw inzet zorgt ervoor dat:

 • De leraren ook buiten schooluren beschikbaar zijn voor extra ondersteuning
 • Sumniboma nr. 2 aantrekkelijker wordt voor goede leerkrachten
 • Meer leerkrachten gaan werken op de school, wat de kwaliteit van het onderwijs verbetert

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen van de lerarenwoningen speel je met de kinderen, dans je met de inwoners tijdens de kerkdienst en sport je met jongeren uit de omliggende gemeenschappen bij het Football4Water-programma. Daarover hoor je op het Voorbereidingsweekend meer.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Ook de overheid helpt mee met de bouw van nieuwe klaslokalen
  Ook de overheid helpt mee met de bouw van nieuwe klaslokalen
 • Het dorp kijkt uit naar je komst!
  Het dorp kijkt uit naar je komst!
 • Nieuwe klaslokalen zijn hard nodig
  Nieuwe klaslokalen zijn hard nodig
 • Aandachtig wordt geluisterd naar de plannen voor de school
  Aandachtig wordt geluisterd naar de plannen voor de school

AG Care Ghana

Samen met AG Care bouwt World Servants aan beter onderwijs in Ghana. Door de bouw van lerarenwoningen wordt het aantrekkelijker voor goede leraren om les te geven in Sumniboma nr. 2 en zijn de leraren ook na schooltijd nog beschikbaar voor de leerlingen.

Stephen Abarika

12-7 tot 3-8-2019

€2340

Toeslagen:

€75