Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

lerarenwoningen, latrines en verschoningsruimte voor meisjes in Kamatimba

 • Lief!
  Lief!
Open armen
Beter onderwijs
Dankbaarheid

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan twee lerarenwoningen voor leerkrachten. Zij geven kinderen in Kamatimba de kans op een betere toekomst door goed onderwijs. Geniet samen met de enthousiaste bevolking van het eenvoudige leven in ‘the warm heart of Africa’.

Voor wie?

De bewoners zijn voornamelijk boeren en wonen op het platteland van Malawi. De school telt 538 leerlingen en zes leerkrachten. Jij bouwt aan verandering voor deze kinderen, toekomstige leerlingen én hun families.

Waar ga je dat doen?

Kamatimba is een dorp in het Mzimba District, een gebied in het noorden van Malawi. Dit dorpje tussen de prachtige heuvels ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de hoofdweg. De meeste huizen zijn gemaakt van leem en een grasdak. Stromend water en riolering hoef je niet te verwachten.

Het klimaat is tropisch. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius is juli de koudste maand van het jaar. Je belandt midden in het droogseizoen, dus regenkleding kun je thuislaten! De omgeving is dan ook droog en dor, maar adembenemend mooi.

Waarom?

Bouw mee om lerarenkennis door te geven aan 538 kinderen tussen de heuvels van Malawi. Sta jij open voor de warme glimlach van de bevolking van Kamatimba?

12-7 tot 1-8-2019bijdrage: 2340 Tickettoeslag: 250 Visumtoeslag: 115

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit is jouw kans om te leven met de dag, omringd door stralende kinderen en de dansende bevolking. De gemeenschap is erg gemotiveerd om het onderwijs te verbeteren. Ze delen graag hun bouwervaring om samen extra leraren in te kunnen zetten. Maar dat is nog niet alles… Ook bouw je mee aan latrines en een verschoningsruimte voor meisjes.

Verandering

De zes leraren van de school in Kamatimba geven nu les aan maar liefst 538 leerlingen. De overheid stuurt alleen goed opgeleide leraren naar een school wanneer er goede huisvesting voor ze is. Dat is precies waar jij aan mee kunt bouwen. Door samen met de bevolking twee lerarenwoningen te bouwen, zorg je ervoor dat twee extra leraren hun kennis aan de leerlingen doorgeven. Dit verbetert de kwaliteit van het onderwijs en zo zullen meer kinderen hun school goed afronden.

Doelen:

 • Twee extra leraren in Kamatimba
 • Kwaliteit van het onderwijs verbeteren

Wat doe je nog meer?

Bij aankomst in het dorp word je hartelijk ontvangen door de dansende bevolking en nieuwsgierige kinderen. Dat is het begin van een bijzondere band. Zie hoe de mensen genieten van jouw poging om water te dragen op je hoofd, rust uit onder de bijzondere sterrenhemel (ook tijdens een toiletbezoek) en ervaar hoe het is om te leven zonder luxe.

Je gaat in elk geval sporten met jongeren uit de omliggende gemeenschappen bij het Football4Water-programma. Daarover hoor je op het Voorbereidingsweekend meer.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Nieuw schoolblok in aanbouw
  Nieuw schoolblok in aanbouw
 • In Kamatimba is een tekort aan lerarenwoningen als deze
  In Kamatimba is een tekort aan lerarenwoningen als deze
 • Kids uit Kamatimba
  Kids uit Kamatimba

CCAP Malawi

Ieder kind verdient goed onderwijs. Daarom bouwt World Servants samen met partnerorganisatie CCAP Malawi twee lerarenwoningen in Kamatimba.

M.J. Yiwombe

2340,-

Toeslagen:

€365

12-7 tot 1-8-2019