India | 'Binnenkort gaat de eerste leerling naar de universiteit'

Sam Rajshekhar, onze coordinator in India, heeft al diverse projecten samen met World Servants georganiseerd. Hij vertelt wat het project in Bangalore heeft betekend voor de kinderen van de school.

‘In India is er voor 1.6 miljoen arme kinderen geen onderwijs mogelijk. Vaak werken ze op straat als verkoper of in smerige fabrieken. Ze verdienen ongeveer 0,25 cent per dag; net genoeg om van te kunnen eten. Ook zijn kinderen ongemotiveerd om naar school te gaan. De kwaliteit van de schoolgebouwen is namelijk slecht en er staan onvoldoende goede leraren voor de klas.

Samen met World Servants verbeterden we voor honderden kinderen in een wijk in Bangalore deze situatie. Op hun oude school moesten ze op de grond zitten. Het gebouw was oud en de toiletten onhygiënisch. Kinderen bleven daarom weg. Drie World Servants-groepen bouwden mee aan een nieuw schoolgebouw met een computerlokaal en een bibliotheek. Ook is er een goede keuken waar voor de kinderen wordt gekookt.

Nu, een paar jaar na het project, wordt de impact van het project duidelijk. We halen per jaar vijftig kinderen van de straat en bieden ze goed onderwijs. Er is ruimte voor 550 kinderen. Binnenkort begint de eerste leerling aan de universiteit. Nog altijd zijn ze de komst van een groep Nederlanders niet vergeten. De groep keek naar de kinderen om en dat heeft ze zelfvertrouwen gegeven. Geweldig dat mensen uit Nederland dit voor de kinderen over hebben.’

Vaak werkten kinderen op straat als verkoper of in smerige fabrieken