Bouw van klaslokalen en toiletten in El Torno (Vida Nueva) in 2014

 • Huidige school lokaal
  Huidige school lokaal
 • Huidige school toegangshal
  Huidige school toegangshal
 • Huidige school
  Huidige school
 • Therapieruimte
  Therapieruimte
 • Huidige school
  Huidige school
 • Klaslokaal
  Klaslokaal
 • Toiletgebouw in aanbouw
  Toiletgebouw in aanbouw
 • School in aanbouw - achterkant
  School in aanbouw - achterkant
 • Huidige school
  Huidige school
 • Huidige school
  Huidige school
 • Het nieuwe gebouw
  Het nieuwe gebouw
 • Het schoolterrein
  Het schoolterrein
 • Voorkant school rechts en links toiletgebouw
  Voorkant school rechts en links toiletgebouw

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in El Torno (Vida Nueva)


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[BO214] Gebouw overgedragen en nu in Santa Cruz

Maandagmiddag hebben we tijdens een feestelijke ceremonie het gebouw overgedragen aan de leraren van de school Vida Nueva. Gistermorgen zijn we, na een emotionee afscheid vertrokken naar Santa Cruz.

Lees meer

[BO214] Weer terug op de basis in El Torno

Na een week van hard bouwen was het tijd voor wat ontspanning en zijn we vrijdagmiddag vertrokken voor een cultureel programma in en rond Samaipatta. Vanmiddag zijn we na heel veel indrukken weer veilig teruggekeerd op ons basiskamp in El Torno. Alle kleine ongemakkelijkheden zijn gelukkig achter de rug en iedereen is fit en gezond.

Lees meer

Fantastico Projecto

De projecten 2014 en 2016 zijn een plaatje! Fantastisch om terug te zien.

Lees meer

Still growing strong

Still growing strong

Lees meer

Gebied
Partner

El Torno is een dorp op 32 km afstand van Santa Cruz. De bevolking is gedeeltelijk Quechua en Aymara en de meerderheid is afkomstig van de binnenlanden van Bolivia. De lokale economie is gebaseerd op agricultuur, fruitteelt en de productie en verkoop van handwerk.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.