Sierra Leone | Onder de indruk van partnerorganisatie CTF

World Servants-directeur Jan Bosman bracht onverwacht een bezoek aan Sierra Leone, waar hij ook bij partnerorganisatie Cotton Tree Foundation bezocht. Vanwege de Ebola uitbraak stuurt World Servants in 2015 en 2016 geen groepen naar het land, maar zo snel dat weer kan hervatten we de projecten in Sierra Leone. Jan is onder de indruk van het werk van CTF, dat ondanks het plotselinge overlijden van de directeur vol visie is. Jan vertelt over zijn korte bezoek aan CTF:

"Vorige week maandag werd ik onverwacht gebeld door een vriend die voor zijn werkgever in Sierra Leone verblijft. Of ik in de gelegenheid was om met spoed iets bij hem af te leveren. Ach, waarom niet! Servant ben je ook in je naaste omgeving ;-)

Natuurlijk heb ik gelijk de gelegenheid te baat genomen om onze World Servants-partner, Cotton Tree Foundation te ontmoeten. Afgelopen zaterdag mocht ik Joan, Sanday en Samuel ontmoeten. Wat een gave mensen. In een land met een jeugdwerkloosheid van 70% en een bevolking waarvan 60% rond moet komen met minder dan 1,25 dollar per dag, zijn zij dag in dag uit bezig met het verbeteren van de toegang tot het onderwijs (vooral ook voortgezet onderwijs) en met landbouwprogramma's. Het land was zich nog aan het herstellen van vele jaren oorlog. Sinds 2002 is er vrede. Nu is de opbouw weer wreed verstoord door de uitbraak van Ebola in 2014. En toch! Vanuit hun Christelijk geloof willen ze hoop blijven verkondigen en ook laten zien dat je zelf in actie zult moeten komen. Samen met een aantal westerse NGO's hebben ze vanuit een hele duidelijk visie prachtige programma's ontwikkeld waar ze duizenden mensen mee bereiken. Van mijn kant was de voorbereiding relatief beperkt omdat ik hals over kop vertrokken was. Bij CTF lag een keurige agenda klaar met te bespreken punten, er was een verslag beschikbaar met foto's van projecten van vorig jaar en er zijn goede plannen voor nieuwe projecten waar we als World Servants mee aan de slag kunnen. Gave professionele club waar we graag verder mee willen. Wat mij betreft staan ze hoog op de prioriteitenlijst voor 2017! 

Enne..... in die 4 dagen dat ik in Sierra Leone was, is mijn temperatuur zeker 25 keer opgenomen en heb ik m'n handen minstens zo vaak gewassen met ontsmettingmiddel. Er wordt echt heel hard gewerkt om te voorkomen dat Ebola zich opnieuw gaat verspreiden."

Gave professionele club waar we graag verder mee willen

Jan Bosman