Coördinator Sierra Leone plotseling overleden

Geplaatst op 17 feb 2015 - 17:19

Zonet ontvingen we het verdrietige bericht uit Sierra Leone dat de directeur en oprichter van onze partnerorganisatie, mr. Michael M. Kamara, gisteravond is overleden aan een hartstilstand. Dit bericht komt binnen als een grote schok en onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Joan, zijn kinderen en collega’s bij Cotton Tree Foundation (CTF)

Mr. Kamara was een bevlogen man die vanuit het hart voor zijn medebewoners armoede wilde bestrijden, door middel projecten op het gebied van landbouw-, onderwijs- en voedselzekerheid. Sinds 2007 werkt World Servants met de Cotton Tree Foundation samen, eerst via de Nederlandse organisatie Woord en Daad en later ook rechtstreeks.

Wanneer mr. Kamara zal worden begraven is nog onbekend.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.