Bouw van Centrum voor cacaoverwerking in Piedra de Plata in 2015

 • Kerk
  Kerk
 • Huidige school
  Huidige school
 • Producten van het cacaocentrum
  Producten van het cacaocentrum
 • Met de hark erdoorheen voor een beter droogresultaat
  Met de hark erdoorheen voor een beter droogresultaat
 • Cacaobonen checken in de droogruimte
  Cacaobonen checken in de droogruimte
 • Piedra de Plata
  Piedra de Plata
 • Speelplaats in Pierdra de Plata
  Speelplaats in Pierdra de Plata
 • Proeven maar!
  Proeven maar!
 • Tour door het laboratorium
  Tour door het laboratorium
 • Trotse medewerkes van het cacaocentrum
  Trotse medewerkes van het cacaocentrum
 • Boeren uit Piedra de Plata
  Boeren uit Piedra de Plata

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Piedra de Plata


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

EC115 | Vluchtnummer verkeerd op website

Mocht je straks op weg gaan naar Schiphol om de groep uit Ecuador in te zwaaien, kijk dan naar het volgende vluchtnummer: KL0753!

Lees meer

  EC115 | Het project is af!

  In Ecuador is het gebouw opgeleverd. De groep kijkt terug op een succesvol project. 

  Lees meer

  Grote ambities in Piedra de Plata

  Het cacaocentrum van Piedra de Plata is volop in gebruik. Piet en Jan nemen een kijkje in het bedrijf dat inmiddels veel meer doet dan alleen het opslaan en drogen van cacao.

  Lees meer

  Laboratorium vol in bedrijf

  De ontwikkelingen in Piedra de Plata zijn goed zichtbaar! Het laboratorium dat hier is gebouwd, functioneert al goed. Het cacaocentrum biedt onder andere werkgelegenheid voor de jongeren, wat één van de doelstellingen is van de partnerorganisatie Maquita. Het zijn namelijk de jongeren uit de gemeenschap die het laboratorium beheren.

  Lees meer

  Gebied
  Partner

  Piedra de Plata is een dorp in de provincie Manabí. Er wonen 70 gezinnen die voornamelijk van de landbouw leven. Ze verbouwen onder andere cacao en citrusvruchten. Piedra de Plata wordt omgeven door een dam die in 1992 werd gerealiseerd. De dam zorgt sindsdien voor drinkwater en water voor de teelt. Het dorp ligt in een cacao productiegebied. De dichtstbijzijnde plaats waar de cacao verkocht wordt, ligt in de Membrillo parochie acht kilometer verderop. Het regenseizoen is van oktober tot mei.

  PO Box 17-190010
  Quito
  Ecuador
  +593 22 67 09 27
  proyectos@fundmcch.com.ec

  Maquita

  Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

  In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

  World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.