Bouw van woningen voor medisch personeel in Tongo in 2021

Dit project is zonder groep uitgevoerd.

 • Teamwork!
  Teamwork!
 • Groene vergezichten
  Groene vergezichten
 • Welkom in de ververij
  Welkom in de ververij
 • Klaarmaken voor een potje voetbal
  Klaarmaken voor een potje voetbal
 • Hout beschermen tegen het tropische klimaat
  Hout beschermen tegen het tropische klimaat
 • Samen bouwen
  Samen bouwen
 • Tijd voor een hike!
  Tijd voor een hike!
 • Aan het eind een dagje strand
  Aan het eind een dagje strand
 • Twee emmertjes water halen
  Twee emmertjes water halen
 • Zondagmiddagwandeling
  Zondagmiddagwandeling
 • Bijna!
  Bijna!
 • De vrolijkheid van de kids blijft je bij
  De vrolijkheid van de kids blijft je bij
 • Tussendoor schrijfles
  Tussendoor schrijfles
 • Help je mee oogsten?
  Help je mee oogsten?
 • Lokaal vakmanschap
  Lokaal vakmanschap
Cultuur ontdekken
Verbeterde gezondheidszorg
Belevenis

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Tongo


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

In gesprek met de gemeenschap in Tongo

Afgelopen week was coördinator Stephen Abarika op bezoek in het noorden van Ghana en heeft daar goede gesprekken gehad met de gemeenschap en het ziekenhuis en de motivatie weer terug gebracht om met z'n allen ervoor te gaan.

Lees meer

Tongo

Ook in Tongo is het nieuws dat onze groepen komende zomer niet op project kunnen goed maar ook met een traan ontvangen.

Lees meer

Na wat hobbels is Tongo bijna klaar om te starten!

Een project organiseert zichzelf niet, zeker niet als COVID de wereld rond gaat en er verkiezingen zijn in Ghana.

Lees meer

Klaar voor de komst van medisch personeel

De woningen zijn afgerond! Wanneer zullen de eerste bewoners hun intrek nemen?

Lees meer

De muren van de woningen staan er

Een aaneenschakeling van factoren heeft de bouw van woningen voor medisch personeel in Tongo vertraagd. Nu de bouw eenmaal van start is, wordt er snel en hard gewerkt.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Tongo is een uitgestrekt dorp en hoofdstad van Talensi district in het noorden van Ghana. In dit district wonen ongeveer 97.000 mensen, waarvan de meerderheid moslim is. Tongo ligt op ruim 700 km van de hoofdstad Accra. De inwoners van het dorp leven voornamelijk als boer en verbouwen maïs, pinda’s en sojabonen.

Stephen Abarika

P.O. Box CT 1647
Cantonments
Accra
Ghana
+233 302 43 37 87
info@agcareghana.org

AG Care Ghana

Assemblies of God Care Ghana (AG Care Ghana, voorheen AGREDS) is een christelijke organisatie die zich inzet voor de kansarmen in Ghana. AG Care valt onder de  Assemblies of God kerk die op alle continenten aanwezig is om via de verschillende lokale afdelingen missie teams en missionarissen uit te zenden, en anderzijds praktische hulp te bieden. Dit doen ze op heel veel verschillende manieren, soms in samenwerking met andere hulporganisaties.

Om de situatie voor de verschillende doelgroepen te verbeteren heeft AG Care Ghana programma’s opgezet om zo de ontwikkeling van onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen in gang te zetten. World Servants ondersteund het programma van AG Care Ghana al sinds 1991 op verschillende gebieden, door onder andere de bouw van klaslokalen voor zowel basis- als middelbare scholen, klinieken, latrines en water tanken. Maar ook de bouw van woningen voor leerkrachten of medisch personeel: minstens net zo belangrijk voor een betere kwaliteit van onderwijs en zorg.
Belangrijk speerpunt van AG Care is het stimuleren van onderwijs voor meisjes. Dit doen ze door het opzetten van voorlichting en bewustwordingsprogramma’s en de bouw van verschoningsruimtes (Girls Changing Rooms) zodat meisjes ook tijdens de menstruatieperiode naar school blijven gaan, en daardoor niet uitstromen uit het onderwijs.
Het programma voor de verbetering van onderwijs en gezondheidszorg richt zich met name op gemeenschappen in het noorden van Ghana, en daarnaast heeft AG Care een programma gericht op armoedebestrijding in Accra.

Daarnaast is AG Care ook betrokken bij:

 • Gezondheidszorg: niet alleen medicijnen worden gebruikt om ziektes in het land tegen te gaan. AG Care pakt het probleem aan bij de bron: ziektes voorkómen. In de gemeenschap worden voorlichting, trainingen en clinics gegeven om de bevolking zoveel mogelijk in te lichten over zaken als veel voorkomende ziektes.
 • Noodhulp: deze afdeling van de organisatie is verantwoordelijk voor het coördineren van de rampenbestrijding wanneer zoiets voorkomt. Maar ook de wederopbouw en bemiddeling in conflicten nemen ze voor hun rekening.
 • Armoedebestrijding: bijna 29% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een onderdeel van dit programma is dan ook het verstrekken van kleine leningen. Ook probeert AG Care door middel van lifeskills-trainingen de mensen in het land (met name vrouwen) beroepsvaardigheden aan te leren (bijv in het Lifeline Centre in Accra). Dit vergroot de kans op het vinden van een baan om zo in hun levensonderhoud te kunnen voorzien en succesvol te kunnen (re)integreren in de samenleving.
 • Evangelisatie: op een praktische manier probeert AG Care de Bijbelse leer over te dragen waarbij onderwerpen als zorg voor armen, verlichting van het lijden en sociale rechtvaardigheid aan bod komen.

Het medisch personeel woont nu voornamelijk in Bolgatanga. Het verkorten van de reistijd van het personeel zorgt voor een betere kwaliteit van de gezondheidszorg. Het personeel kan sneller helpen in noodsituaties en hierdoor meer mensen ondersteunen.

Doelen:
- De reistijd van medisch personeel van het gezondheidscentrum verkorten
- Bij medische spoedgevallen sneller hulp kunnen aanbieden