Bouw van klaslokalen in Dindani in 2017

 • Zakdoekje leggen voor gevorderden
  Zakdoekje leggen voor gevorderden
 • Huidige schoolgebouw
  Huidige schoolgebouw
 • De bestaande school
  De bestaande school
 • Doorkruis Ghana van Zuid naar Noord: een onvergetelijke rit
  Doorkruis Ghana van Zuid naar Noord: een onvergetelijke rit
 • Interland Nederland - Ghana
  Interland Nederland - Ghana
 • Samenwerken geeft hoop
  Samenwerken geeft hoop
 • In drie weken schiet de school uit de grond
  In drie weken schiet de school uit de grond
 • Ademloos publiek. Speel jij de clown?
  Ademloos publiek. Speel jij de clown?

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Dindani


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

GH417 | Gezegend op pad

Groep Zwolle is er helemaal klaar voor! Vanmorgen zijn de Ghana-gangers uitgezegend tijdens een bomvolle dienst in de Plantagekerk. 

Lees meer

Feestelije ontvangst in Dindani

Lees meer

GH417 | Ingecheckt

Het kostte wel even wat moeite, maar alle instapkaarten zijn binnen, ondanks wat administratieve strubbelingen. Bijna tijd om te boarden!

Lees meer

GH417 | Laatste dag

Het is de laatste dag in Ghana voor groep Zwolle. Gister strand, vandaag markt en LifeLine. En dan vanavond vliegen ??... Esther vertelt over deze dagen in Accra:

Lees meer

Een blik in het klaslokaal van klas 1

Vanuit Dindani ontving Stephen foto's van de 1e klas van de Junior High School (JHS), die les krijgen in een van de nieuwe klaslokalen. Ze zijn erg blij met de ruime lokalen. Docent social studies Abubakar Mohammed geeft aan: "I can now interact more freely with my students during lessons due to the additional classroom block constructed by WS and the community". En ook een van de leerlingen, Apoku Karim, die in de eerste klas van de JHS zit, zegt dat hij blij is dat hij nu niet meer in een overvol klaslokaal les krijgt.

Het geplande bezoek tijdens de zomer perdiode kon in verband met de regen niet door gaan. Een uitgebreidere update volgt later.

Lees meer

Leerlingen strijden om mooiste lokaal

De school in Dindani heeft voldoende leraren. Alleen had de school te kampen met een tekort aan klaslokalen. Er gaan namelijk heel veel kinderen naar deze school. Afgelopen zomer zijn er dan ook nieuwe klaslokalen bijgekomen. Ondanks deze nieuwe lokalen, zaten de klassen nog steeds heel erg vol. Daarom is dit jaar besloten om de jaarlagen in tweeën te splitsen. Dus nu is er een klas 1a en een klas 1b. Op de Junior High School werken vakleraren, dus daarom is het splitsen van de klassen een goede oplossing.

Onder de leerlingen is er een vriendelijke strijd gaande: ze willen namelijk allemaal leskrijgen in de mooie nieuwe klaslokalen.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Dindani ligt aan de westelijke kant van het noorden van Ghana en is een dorp met ongeveer 3000 inwoners. De bron van inkomsten van deze mensen is voornamelijk kleinschalige landbouw. De dichtstbijzijnde stad is Nalerigu op zon acht kilometer vanaf Dindani.

Het dorp ligt in het East Mamprusi district. Dit district is een van de twintig districten van de Northern Region. Het ligt op ruim 700 kilometer van de hoofdstad Accra. Het is een gebied met veel kleine gemeenschappen waar mensen voornamelijk afhankelijk zijn van de opbrengst van hun land. Voorzieningen zoals elektriciteit, stromend water en riolering heeft men op het platteland niet of nauwelijks. Kinderen kunnen er wel naar school maar de faciliteiten zijn slecht en de kwaliteit van het onderwijs is vaak gebrekkig.

Stephen Abarika

P.O. Box CT 482
Cantonments
Accra
Ghana
+233 302 43 37 87
agredsgh@agreds.org

AG Care Ghana

Assemblies of God Care (AG Care - voorheen AGREDS) is een christelijke organisatie die zich inzet voor de kansarmen in Ghana. Dit doen ze op heel veel verschillende manieren, soms in samenwerking met andere hulporganisaties. Om criminaliteit tegen te gaan heeft AG Care programma’s opgezet om zo de ontwikkeling van onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen in gang te zetten. In deze vorm van ondersteuning speelt ook World Servants een belangrijke rol. In samenwerking met AG Care bouwt World Servants klaslokalen voor zowel basis- als middelbare scholen om deze programma’s te kunnen verwezenlijken. Naast onderwijs biedt AG Care ook hulp in de volgende sectoren: Gezondheidszorg: niet alleen medicijnen worden gebruikt om ziektes in het land tegen te gaan. AG Care pakt het probleem aan bij de bron: ziektes voorkómen. In de gemeenschap worden voorlichting, trainingen en clinics gegeven om de bevolking zoveel mogelijk in te lichten over zaken als veel voorkomende ziektes. Noodhulp: deze afdeling van de organisatie is verantwoordelijk voor het coördineren van de rampenbestrijding wanneer zoiets voorkomt. Maar ook de wederopbouw en bemiddeling in conflicten nemen ze voor hun rekening. Armoedebestrijding: bijna 29% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een onderdeel van dit programma is dan ook het verstrekken van kleine leningen. Ook probeert AG Care door middel van lifeskills-trainingen de mensen in het land (met name vrouwen) beroepsvaardigheden aan te leren. Hierdoor maken de Ghanezen meer kans op een baan. Geloofsovertuiging: op een praktische manier probeert AG Care de Bijbelse leer over te dragen waarbij onderwerpen als zorg voor armen, verlichting van het lijden en sociale rechtvaardigheid aan bod komen.

De school in Dindani biedt naast onderwijs voor basisschoolleerlingen ook de eerste drie jaren voor Junior High School aan. Dit betekent dat er onderwijs wordt aangeboden voor kinderen tussen de zes en vijftien jaar oud.  Tijdens de voorbereidingen van het project gaf de lokale gemeenschap aan dat er onvoldoende toegang tot onderwijs is en dat de kwaliteit van het onderwijs zeer laag is. Dit is ook wel voor te stellen wanneer je de aantallen van leerlingen hoort. Momenteel zijn er slechts drie degelijke klaslokalen en één lemen klaslokaal. In deze vier lokalen krijgen in totaal bijna 650 leerlingen les van 8 verschillende leerkrachten.

Door het bouwen van een schoolblok met drie klaslokalen draag jij bij aan:

 • Verbetering van de leeromgeving voor de leerlingen. De leerlingen zullen hierdoor beter kunnen opletten en hun schoolresultaten kunnen verbeteren
 • Verbetering van de werkomgeving  van de leerkrachten. Zij zullen hierdoor beter les kunnen geven. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat het interessanter wordt voor (gekwalificeerde) leerkrachten om in Dindani te werken.