Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

bouw van een trainingscentrum in Chimaltenango

 • Hoop voor de kinderen in de achterstandswijken
  Hoop voor de kinderen in de achterstandswijken
 • Het rustgevende terrein van Camp Canaan
  Het rustgevende terrein van Camp Canaan
 • Ondersteuning van de gezinnen door AMG
  Ondersteuning van de gezinnen door AMG
 • Wat een mooi uitzicht!
  Wat een mooi uitzicht!
 • Een prachtig groen veldje voor een potje voetbal
  Een prachtig groen veldje voor een potje voetbal
Gebroken gezinnen
Hoop voor achterstandswijken
Vulkanisch land
 • Wat ga je doen?

  Je bouwt mee aan de begane grond van het trainingscentrum voor het Family Support Program waarin slaapzalen, sanitaire voorzieningen, een vergader- & trainingsruimte zijn ondergebracht.

  Voor wie?

  Voor de 30-40 pastors en leiders van kerken die hier jaarlijks 24 weken getraind zullen gaan worden.

  Waar ga je dat doen?

  Op het terrein van Camp Canaan in Chimaltenango dat op 50 km afstand van Guatemala Stad ligt.

  Waarom?

  Veel leed dat kinderen die in armoede leven overkomt is het gevolg van de gebrokenheid in gezinnen. Kerken die in actie komen kunnen de situatie veranderen.

  Unieke van dit project

  Hoop brengen in sloppenwijken en op het platteland doordat plaatselijke kerken getraind worden om hun belangrijke opdracht te vervullen, namelijk omzien naar de armen (weduwen en wezen). Hun medemensen die naast hen wonen en bij wijze van spreken bij hen op de stoep zitten.

  Wat doe je nog meer?

  Na aankomst in Guatemala verblijf je een dag in de hoofdstad om kennis te maken met de programma’s van AMG en de omgeving waar ze werken. Daarna reis je door naar het project in Chimaltenango.

  Tijdens het project maak je kennis met het AMG programma in Camp Canaan. Je ontmoet José Luis en Orfa met hun passie voor de kinderen, die hier leiding geven. Zij bezorgen jaarlijks 2.500 kinderen de week van hun leven. Weg uit de stressvolle situatie van het dagelijks leven komen ze persoonlijk en geestelijk tot bloei.

  Naast het bouwen zal je ook veel van de omgeving zien. De partnerorganisatie AMG in Guatemala heeft veel ervaring met het organiseren van leuke uitstapjes naar mooie bezienswaardigheden, waardoor je een goed beeld zal krijgen van zowel de cultuur als natuur van het prachtige vulkanische land.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Chimaltenango is een stad met 45.900 inwoners gelegen op 1.786 meter in het Centrale Hoogland. Dwars door de stad loopt de Pan-Amerikaanse Snelweg, een netwerk van wegen, 30.000 km lang, die Alaska met Chili verbindt.

  In de omgeving van Chimaltenango liggen veel Indiaanse dorpen waar de mensen leven van hun vee en het verbouwen van granen en suikerriet. De grond bestaat uit een speciale kleisoort die erg geschikt is voor de productie van stenen en aardewerk.

  Camp Canaan ligt buiten Chimaltenango op een groot terrein van 40 accres met diverse gebouwen, een voetbalveld, basketbalveld, klimwand, trampolines en een zwembad met ijskoud water.

  Guatemala heeft een tropisch klimaat met temperaturen die schommelen tussen de 14 graden Celsius ’s nachts en 25 graden Celsius overdag in de maanden juli en augustus. In deze maanden is de luchtvochtigheid erg hoog. Juni is echter de natste maand. De extreme buien kunnen soms hevige schade aanrichten. 

  Verder is Guatemala het land van meer dan 20 vulkanen en heeft het een kleurrijke Maya-cultuur, die nog steeds flink vertegenwoordigd is.

 • verandering

  Op de scholen van AMG zitten veel leerlingen uit sloppenwijken en arme gemeenschappen. Dagelijks worden ze daar geconfronteerd met de gevolgen van moeilijke situatie waarin deze kinderen leven, zoals veel alleen zijn omdat je vader en moeder de hele dag moeten werken, ondervoeding, huiselijk geweld, alcohol, drugs, prostitutie en kinderarbeid.

  AMG is een pilot project “Church Mobilization for Family Preservation” gestart met 16 kerken in Guatemala Stad die staan in de wijken waar deze kinderen wonen. Een kerk zoals de ‘Jesu Christo Rey Church’ in Verbena (zone 7) zijn namelijk een constante factor in hun omgeving. Door hen te trainen in het omgaan en helpen van deze gezinnen met voedsel, medische zorg en counseling tijdens de huisbezoeken is de situatie van kinderen in 70 families veranderd.

  Op basis van de geleerde lessen van het pilot project heeft AMG de training voor het “Family Support Program” ontwikkeld dat onderdeel is van het twee jaar durende opleidingsprogramma (iedere maand twee weken) voor pastors en leiders. Deze training wil AMG aan zoveel mogelijk kerken aanbieden, er zijn 44.000 kerken in Guatemala.

  De keuze van de locatie voor het centrum, Camp Canaan, is uniek en weloverwogen. De omgeving is prachtig en rustgevend en bijzonder omdat degene die hier komen direct kunnen ervaren wat de impact is van het AMG programma op de doelgroep; de kinderen. Hoe mooi is het als deze kinderen teruggaan naar hun thuissituatie die mede veranderd is door de inzet van de kerk?       

  Dit trainingscentrum voor het Family Support Program gaat bijdragen aan:

  • Kerkelijk leiders die het verschil gaan maken in hun omgeving
  • Een verandering bij kerken, die meer betrokken zijn bij de lokale situatie en actief meedoen aan het terugdringen van de armoede
  • Het verbeteren van de gezinssituatie van kinderen in achterstandswijken

 • De bouw van een trainingscentrum voor het Family Support Program. Partner AMG traint kerken in achterstandswijken en op het platteland om sociaal zwakkere en arme gezinnen te ondersteunen en zo hun kinderen kansen te geven op een betere toekomst.

  AMGG

  Postadres partner

  AMGG
  Apartado 2936
  01901
  Guatemala-City
  Guatemala

  info@amgguatemala.org

 • Vluchtschema

  Heenreis

  VertrekplaatsVertrektijdAankomstplaatsAankomsttijdVlucht
  VertrekplaatsAmsterdamVertrektijd17 okt 2018 - 11:05AankomstplaatsHouston, TexasAankomsttijd17 okt 2018 - 14:30VluchtUA21
  VertrekplaatsHouston, TexasVertrektijd17 okt 2018 - 19:40AankomstplaatsGuatemala-CityAankomsttijd17 okt 2018 - 21:30VluchtUA1902

  Je dient drie uur van tevoren aanwezig te zijn op Luchthaven Schiphol. We verzamelen ons bij de balie van vluchtnummer UA21 (zie de informatieborden op de luchthaven).

  Terugreis

  VertrekplaatsVertrektijdAankomstplaatsAankomsttijdVlucht
  VertrekplaatsGuatemala-CityVertrektijd27 okt 2018 - 06:00AankomstplaatsHouston, TexasAankomsttijd27 okt 2018 - 10:05VluchtUA1901
  VertrekplaatsHouston, TexasVertrektijd27 okt 2018 - 16:45AankomstplaatsAmsterdamAankomsttijd28 okt 2018 - 08:15VluchtUA20