Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een middelbare school in Verbena

 • Jongeren in een van de huidige klaslokalen
  Jongeren in een van de huidige klaslokalen
 • Omgeving van de school
  Omgeving van de school
 • Terrein voor de school
  Terrein voor de school
 • Omgeving van de school - andere kant
  Omgeving van de school - andere kant
 • Computerlokaal
  Computerlokaal
 • Jongeren van de middelbare school
  Jongeren van de middelbare school
 • Klaslokalen waar boven op de 2e verdieping komt
  Klaslokalen waar boven op de 2e verdieping komt
 • Klaslokalen (linkerzijde) en overdekt sport terrein
  Klaslokalen (linkerzijde) en overdekt sport terrein
bescherming
vulkanisch land
buitenwijk
 • Wat ga je doen?

  Jij bouwt verder aan de tweede verdieping van een middelbare school.

  Voor wie?

  Je doet dit voor de 120 jongeren tussen de 14 en 18 jaar.

  Waar ga je dat doen?

  In de buitenwijk Verbena in het noorden van de stad Guatemala City.

  Waarom?

  Verbena ligt aan de rand van een gigantische vuilnisbelt. Met een diploma op zak heb je kans op een carrière elders. Bouw jij mee aan de middelbare school?

  Unieke van dit project

  Dit project wordt uitgevoerd door jongeren uit IJsselmuiden. Ze komen terecht in een enorme stad, waar je je ogen uitkijkt. Verbena ligt aan de rand van de grootste vuilnisbelt van Midden-Amerika, waar veel van de mensen uit de wijk werken. Als jongere ontdek je hier wat armoede inhoudt, te midden van een wereldstad.

  Wat doe je nog meer?

  Naast het bouwen zal je ook veel van de omgeving zien. De partnerorganisatie AMG in Guatemala heeft veel ervaring met het organiseren van leuke uitstapjes naar mooie bezienswaardigheden, waardoor je een goed beeld zal krijgen van zowel de cultuur als natuur van het prachtige vulkanische land.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  De wijk Verbena is gelegen in het noorden van Guatemala City. Deze stad heeft 6 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land. De wijk waar je naar toe gaat, is een van de armste plekken. Verbena is een buitenwijk, waar huizen van golfplaten en plastic tussen stevig gebouwde, stenen huizen te vinden zijn. Met kleine smalle paadjes worden de huizen met elkaar verbonden. Hier kun je dus niet met een auto rijden. Naar de school toe loopt gelukkig wel een verharde weg. De school waar je gaat werken ligt binnen het ommuurde terrein van AMG, waar eveneens het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd.

  Guatemala heeft een tropisch klimaat met temperaturen die schommelen tussen de 14 graden Celsius ’s nachts en 25 graden Celsius overdag in de maanden juli en augustus. In deze maanden is de luchtvochtigheid erg hoog. Juni is echter de natste maand. De extreme buien kunnen soms hevige schade aanrichten.
  Verder is Guatemala het land van meer dan 20 vulkanen en heeft het een kleurrijke Maya-cultuur, die nog steeds flink vertegenwoordigd is.

 • verandering

  Verbena is een arme wijk met veel problemen op het gebied van armoede, geweld en corruptie. Het is een omgeving waarin jongeren snel meegetrokken worden in gangs. Dit gebeurt uit verveling of om zich te onttrekken aan een heftige thuissituatie. Daarom vindt AMG het van groot belang dat juist aan deze jongeren onderwijs gegeven kan worden, zodat ze niet overdag op straat belanden. Op dit moment zijn er ongeveer 120 jongeren tussen de 14 en 18 jaar, maar AMG verwacht dat dit aantal volgend jaar al zal toenemen naar 180. Er zijn 13 leerkrachten, 1 directrice en een coördinator bij de basis- en middelbare school betrokken, die de kinderen en jongeren graag een stabiele en veilige leeromgeving willen bieden.

  Door dit project bouw je mee aan de volgende veranderingen:

  - Leerlingen krijgen goed onderwijs waardoor ze weer aan een goede toekomst kunnen denken.
  - De jongeren krijgen op een veilige en stabiele plek onderwijs.
  - De school biedt de leerlingen opvang, bescherming en een warme maaltijd.

 • In elk land werkt World Servants samen met een partnerorganisatie. Alle projecten zijn onderdeel van een meerjarig programma van deze partnerorganisatie. Zo ontstaat maximaal lokaal draagvlak voor de projecten. Voor het project in Verbena is de verantwoordelijke partnerorganisatie AMGG.

  AMGG

  Postadres partner

  AMGG
  Apartado 2936
  01901
  Guatemala-City
  Guatemala

  info@amgguatemala.org