Bouw van Trainingscentrum in Atrel in 2009

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Atrel


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Update Haïti nav aardbeving oktober 2018

Afgelopen zondag, 7 oktober, werd Haïti opgeschrikt door een stevige aardbeving. Omdat de beving in de buurt was van verschillende World Servants projecten hebben wij contact gehad met de coördinator in Haïti.

Het zwaarst getroffen gebied ligt rond Port de Paix, ruim 30 kilometer ten noorden vanaf het gebied waar World Servants actief was. De mensen in onder andere Atrel zijn flink geschrokken, maar er zijn geen doden en gewonden gevallen in dat gebied. De scholen gebouwd door World Servants staan nog steeds overeind en hebben geen schade geleden.

Lees meer

In gebruik maar nog niet af

De hoofdconstructie is nog niet helemaal af. Trappen moeten nog klaar gemaakt worden. Buiten kan worden geschilderd maar er is geen geld. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeenschap om alles af te ronden.

De eerste verdieping wordt gedeeltelijk gebruikt als opslagruimte door BHM. Een ander deel wordt gebruikt door leerlingen van klas 7 (30 leerlingen), leerlingen van klas 8 (26 leerlingen) en leerlingen van klas 9 (18 leerlingen).
Tweede verdieping wordt ook gebruikt voor klaslokalen.

De begane grond is nog niet in gebruik. Dit leidde tot een interessante discussie met de leden van de gemeenschap. Kinderen gaan naar een andere school, omdat de ouders in de kwaliteit van de school nog geen vertrouwen hebben. Eerst moeten ze zien dat leerlingen slagen voor hun examens maar dat duurt nog eens 4 jaar.
Ouders betalen zelfs nog meer om hun kinderen op andere plaatsen naar school te laten gaan.

En er is geen PTA zodat ouders en de school kunnen praten over de school en de kwaliteit, waardoor ze ook meer vertrouwen krijgen in de leraren.
Vooralsnog is het niet duidelijk wat er moet gebeuren (veranderingspunt), zodat de school in gebruik zal zijn waarvoor het is gebouwd.

Lees meer