In gebruik maar nog niet af

Projectupdate van 3 april 2017 door Maarten Vonk en Joost de Waal


Het schoolgebouw met de zes klaslokalen.Het schoolgebouwZicht op het dorp Atrel vanaf de 2e verdieping van het schooEén van de klaslokalen van binnen.

De hoofdconstructie is nog niet helemaal af. Trappen moeten nog klaar gemaakt worden. Buiten kan worden geschilderd maar er is geen geld. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeenschap om alles af te ronden.

De eerste verdieping wordt gedeeltelijk gebruikt als opslagruimte door BHM. Een ander deel wordt gebruikt door leerlingen van klas 7 (30 leerlingen), leerlingen van klas 8 (26 leerlingen) en leerlingen van klas 9 (18 leerlingen).
Tweede verdieping wordt ook gebruikt voor klaslokalen.

De begane grond is nog niet in gebruik. Dit leidde tot een interessante discussie met de leden van de gemeenschap. Kinderen gaan naar een andere school, omdat de ouders in de kwaliteit van de school nog geen vertrouwen hebben. Eerst moeten ze zien dat leerlingen slagen voor hun examens maar dat duurt nog eens 4 jaar.
Ouders betalen zelfs nog meer om hun kinderen op andere plaatsen naar school te laten gaan.

En er is geen PTA zodat ouders en de school kunnen praten over de school en de kwaliteit, waardoor ze ook meer vertrouwen krijgen in de leraren.
Vooralsnog is het niet duidelijk wat er moet gebeuren (veranderingspunt), zodat de school in gebruik zal zijn waarvoor het is gebouwd.