Bouw van klaslokalen in Moulin Gouane in 2017

 • De leerlingen in het nieuwe klaslokaal
  De leerlingen in het nieuwe klaslokaal
 • Het klaslokaal gebouwd door HA117
  Het klaslokaal gebouwd door HA117
 • Uitzicht op de omgeving
  Uitzicht op de omgeving
 • Huidige school in Mouline gouane
  Huidige school in Mouline gouane
 • Buitenkant van het nieuwe schoolgebouw
  Buitenkant van het nieuwe schoolgebouw
 • Kinderen op de school in Moulin Gouane
  Kinderen op de school in Moulin Gouane
 • "Laat de kinderen tot Mij komen" in Haïtiaanse Creool
  "Laat de kinderen tot Mij komen" in Haïtiaanse Creool

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Moulin Gouane


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

HA117 | Zingend ontvangen

Hoe vaak zou het Haïtiaanse volkslied door een Utrechtse parkeergarage gegalmd hebben? In elk geval vanavond, bij de terugkeer van de Haïti-groep.

Lees meer

HA117 | Op naar Nederland!

Vliegveld Orly verdwijnt in de verte, het laatste ritje is begonnen! De Haïti-groep koerst naar Nederland.

Lees meer

Update Haïti nav aardbeving oktober 2018

Afgelopen zondag, 7 oktober, werd Haïti opgeschrikt door een stevige aardbeving. Omdat de beving in de buurt was van verschillende World Servants projecten hebben wij contact gehad met de coördinator in Haïti.

Het zwaarst getroffen gebied ligt rond Port de Paix, ruim 30 kilometer ten noorden vanaf het gebied waar World Servants actief was. De mensen in onder andere Atrel zijn flink geschrokken, maar er zijn geen doden en gewonden gevallen in dat gebied. De scholen gebouwd door World Servants staan nog steeds overeind en hebben geen schade geleden.

Lees meer

Gevulde schoolbankjes in Moulin Gouane

Uit Haïti zijn nieuwe foto's binnengekomen van project HA117 in Moulin Gouane. Mooi om te zien dat het klaslokaal waar afgelopen zomer zo hard aan gewerkt is, nu gevuld is met leerlingen van de basisschool.

Lees meer

Gebied
Verandering

Moulin Guane is een klein dorp dat ligt in het noorden van Haïti. Er wonen ongeveer tachtig gezinnen die verspreid wonen in huizen die op de heuvels gebouwd zijn. De kinderen lopen gemiddeld 45 minuten naar school over een smalle weg met cactussen in de berm. Het klimaat is warm, tussen 30-35 graden Celsius. Er valt weinig regen, waardoor het een droog gebied is.

De meeste inwoners zijn arme boeren en hebben moeite om hun kinderen naar school te sturen. Het lesgeld bestaat uit ongeveer 200 Haitiaanse dollar per jaar. Daarnaast moet iedereen ook zelf voor de schooluniformen en boeken zorgen. Dit is voor sommige ouders te duur, waardoor hun kinderen niet naar school kunnen gaan. BHM heeft een sponsorprogramma waardoor deze kinderen toch naar school kunnen.

In 2013 zijn er door World Servants en BHM drie lokalen gebouwd, naast de kerk die eveneens omgebouwd werd tot 3 lokalen. Doordat de Haitiaanse wetgeving is veranderd, moet elke basisschool voldoende klaslokalen hebben om alle klassen te doorlopen van 1 tot 9. Daarom zijn er nog eens drie lokalen nodig, zodat alle kinderen de basisschool af kunnen maken.

Jouw inzet zorgt voor:

- Kwalitatief beter onderwijs, door meer klaslokalen te bouwen waardoor leerlingen op hun eigen niveau les kunnen krijgen en zich goed kunnen concentreren.
- De mogelijkheid dat alle kinderen de volledige basisschool kunnen afmaken.

Download tussenrapportageDownload eindrapportage