Leef mee met de groep in Sierra Leone

Lees op deze pagina hoe je betrokken kunt zijn

De deelnemers van project SL218 werken samen met de gemeenschap van Kambia aan de bouw van klaslokalen.

Huge support for the project in Kambia

The school has applied for extra support, which was granted by a local NGO. Now an additional 9! classrooms will be constructed.

Lees meer

Enthousiaste ontvangst in Kambia


Tijdens een bezoek voor World Servants aan Sierra Leone hebben we een kijkje genomen bij de Church of the Lord school in Kambia, waar in 2018 drie klaslokalen zijn gebouwd door World Servants groep SL218.
Zodra we het terrein van de school oplopen worden we bestormd door tientallen kinderen die ons begroeten. Wanneer de kinderen weer naar binnen geroepen worden door de leraren kunnen we de school rustig bekijken. De nieuwe klaslokalen zien er goed verzorgd uit!
We krijgen een rondleiding langs de klaslokalen. Klas 1, 2 en 3 zitten in de nieuwe klaslokalen. We lopen door naar het oude schoolgebouw, waar de kleuterschool en klas 6 zit. Tenslotte eindigt de rondleiding in de ‘noodlokalen’ van klas 4 en 5, gemaakt van stokken en golfplaten. Het verschil is groot: De nieuwe klaslokalen zijn ruimer, beter afgeschermd van de andere klaslokalen en kunnen tijdens het regenseizoen zonder wateroverlast gebruikt worden.
Na de rondleiding nodigt hoofddocent John Kamara ons uit in zijn kantoor en vertelt iets over zijn ervaringen van het project: “Ik was verbaast dat Nederlandse jongeren hun land hebben verlaten om voor ons te werken. De groep heeft heel hard gewerkt en goed samengewerkt.”
Ook vertelt hij wat de impact is van het nieuwe gebouw: “In oktober 2018 zijn de klaslokalen in gebruik genomen. Er komen nu meer kinderen naar de school vanwege het nieuwe gebouw. Dit is een manier om ze te motiveren.”
Ook legt de hoofddocent uit dat ze niet stil gezeten hebben: met stokken is er een hekwerk om de school gemaakt. Zo is er een veilig schoolplein afgezet voor de leerlingen.
Aan het eind van het gesprek lopen we rustig naar de auto, maar dit blijft niet onopgemerkt door de kinderen, die direct op ons afkomen. Pas na tientallen high fives kunnen we de enthousiaste leerlingen en de goed onderhouden schoolterrein verlaten.

Lees meer

Nog een paar mooie foto's van het verfwerk in Kambia

Lees meer

Voortgang in Kambia

Coordinator Edward heeft wat foto's opgestuurd van de afbouw van de klaslokalen

Lees meer

Hoe kijkt onze partner terug op het project?

Na elk project vragen we onze partner hoe het project is gegaan en welke lessen de partner heeft geleerd. Je vindt hier het bijbehorende rapport.

Lees meer