Bouw van lerarenwoningen, latrines en verschoningsruimte voor meisjes in Kamatimba

  • Lief!
    Lief!
Open armen
Beter onderwijs
Dankbaarheid

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kamatimba


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Work is progressing well in Kamatimba

Coordinator Mussa shared a short movie where you can clearly see the on going work in preparation of the team.

Lees meer

Preparations underway at Kamatimba

Two foundations for teacher houses done

Lees meer

MA119 | Veilig geland in Addis Abeba

Jan Bult
WS MA119 is veilig geland in Addis Abeba. We staan gepland om 23.50 door te vliegen naar Brussel.
21:22

MA119 | Laatste kiekjes uit Malawi

Jan
We zijn allemaal veilig aangekomen op het vliegveld. We hebben de laatste 2 foto's in Malawi gemaakt. Doet een beetje zeer.
14:51


MA119 | Nog even nagenieten...

Partner
Verandering

M.J. Yiwombe

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs. Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij: Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht. Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen. Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.

De zes leraren van de school in Kamatimba geven nu les aan maar liefst 538 leerlingen. De overheid stuurt alleen goed opgeleide leraren naar een school wanneer er goede huisvesting voor ze is. Dat is precies waar jij aan mee kunt bouwen. Door samen met de bevolking twee lerarenwoningen te bouwen, zorg je ervoor dat twee extra leraren hun kennis aan de leerlingen doorgeven. Dit verbetert de kwaliteit van het onderwijs en zo zullen meer kinderen hun school goed afronden.

Doelen:

  • Twee extra leraren in Kamatimba
  • Kwaliteit van het onderwijs verbeteren