Bouw van lerarenwoningen, latrines en verschoningsruimte voor meisjes in Kamatimba in 2019

  • Lief!
    Lief!
Open armen
Beter onderwijs
Dankbaarheid

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kamatimba


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Work is progressing well in Kamatimba

Coordinator Mussa shared a short movie where you can clearly see the on going work in preparation of the team.

Lees meer

Preparations underway at Kamatimba

Two foundations for teacher houses done

Lees meer

MA119 | Op Hollandse bodem

MA119 is weer terug. Iedereen stond met smart te wachten en het weerzien was dan ook bést emotioneel. Er zijn warme vriendschapsbanden gesmeed. Sommigen kunnen niet wachten om iedereen tijdens het Festival weer te zien. Nu eerst naar huis, bijslapen en dan de belevenissen vertellen. De groep kijkt terug op een fantastisch project!

MA119 | Verwachte aankomsttijd

Jan Bult
Verwachte aankomsttijd in Utrecht van MA119 is 12.30.
10:52


Een (letterlijk) bliksem bezoek aan Kamatimba

Vandaag tijdens onze setup reis door Malawi hebben we een korte tussenstop gemaakt in Kamatimba. Vanwege het slechte weer dat op komst was konden we helaas niet lang blijven.

Lees meer

Ondertussen in Kamatimba...

Projectcoördinator Mussa was gisteren in Kamatimba voor een nieuw project wat hier wordt gestart, namelijk het planten van bomen...

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Kamatimba is een dorp in het Mzimba District, een gebied in het noorden van Malawi. Dit dorpje tussen de prachtige heuvels ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de hoofdweg. De meeste huizen zijn gemaakt van leem en een grasdak. Stromend water en riolering hoef je niet te verwachten.

Het klimaat is tropisch. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius is juli de koudste maand van het jaar. Je belandt midden in het droogseizoen, dus regenkleding kun je thuislaten! De omgeving is dan ook droog en dor, maar adembenemend mooi.

Yiwombe

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

  1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
  2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
  3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
  4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.

De zes leraren van de school in Kamatimba geven nu les aan maar liefst 538 leerlingen. De overheid stuurt alleen goed opgeleide leraren naar een school wanneer er goede huisvesting voor ze is. Dat is precies waar jij aan mee kunt bouwen. Door samen met de bevolking twee lerarenwoningen te bouwen, zorg je ervoor dat twee extra leraren hun kennis aan de leerlingen doorgeven. Dit verbetert de kwaliteit van het onderwijs en zo zullen meer kinderen hun school goed afronden.

Doelen:

  • Twee extra leraren in Kamatimba
  • Kwaliteit van het onderwijs verbeteren