Bouw van Kliniek in Mafumphizi in 2013

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Mafumphizi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[ma613] Rijstepap voor alle leerlingen van de school in Mafumphizi

Dit is ons laatste bericht vanuit Malawi. We zijn nu op de terugweg vanuit Mafumphizi en zitten nu in het internet café in Kasungu. Sommige deelnemers bezoeken nu het ziekenhuis en andere zijn even aan het winkelen. We zijn om 8 uur vertrokken uit Mafumphizi, nagewuifd door alle leerlingen van de school en heel veel van onze vrienden daar en bekenden.

Lees meer

[ma613] Rijstepap met patat als ontbijt

Goedemiddag, daar zijn we weer! Allereerst bedankt voor alle lieve groetjes! Deze keer een bericht vanuit het hoofdkantoor van CCAP in Mzuzu. We zullen jullie een update geven van de afgelopen dagen.

Lees meer

Gebied
Partner

Mafumphizi is een afgelegen en moeilijk te bereiken gemeenschap in het Kasungu North District. Vanaf de grote weg is dit alleen mogelijk via een 12 kilometer lange onverharde weg. In de regentijd wordt het onbereikbaar door de aanzwellende riviertjes waar geen bruggen over liggen. De mensen die hier leven zijn kleine boeren die leven van de opbrengst van hun land. Als de oogst goed is hebben ze het hele jaar te eten, maar vaak is dit niet geval en wordt er in de maanden maart mei, tot de volgende oogst, honger geleden.

Mussa Nyirenda

Boardman Road
Mzuzu
Malawi
+265 131 13 44
ccapeducation.department@gmail.com

CCAP Malawi

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Malawi is CCAP de grootste protestantse kerkgenootschap. Het genootschap is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar. Er is in die jaren veel bereikt en daar heeft ook de afdeling onderwijs waarmee World Servants samenwerkt een grote rol in gespeeld. CCAP Malawi verzorgt onderwijs voor zowel de allerkleinsten, als voor kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Ook zijn er scholen opgericht voor kinderen met een beperking. Op deze manier probeert CCAP met iedereen in het land rekening te houden en te zorgen voor passend onderwijs.

Met name in het noordelijke en centrale gedeelte van Malawi is er veel tot stand gekomen. Een paar cijfers op een rij:

  1. Meer dan 400 zogeheten ‘Community Based Childcare Centres’ om zo de ontwikkeling van de kleine kinderen in het land te stimuleren.
  2. Meer dan 500 basisscholen waarvan op dit moment ruim 250.000 leerlingen gebruik maken.
  3. Begonnen met bouwen van middelbare scholen waarop nu al meer dan 1600 leerlingen zitten.
  4. Eén school voor blinden en 3 scholen voor doven zijn opgericht.

Daarnaast biedt de afdeling ook trainingen aan voor de leraren van bovenstaande scholen, is er gedacht aan beroepsopleidingen voor studenten en wordt er jaarlijks een studiebeurs gegeven aan 150 meiden die op de middelbare school willen beginnen.

Ook op het gebied van gezondheidszorg (HIV/Aids), kinderrechten en betrokkenheid van de bevolking worden programma’s opgezet om zo niet alleen de ontwikkeling van kennis een boost te geven, maar ook om de algemene ontwikkeling van verschillende gemeenschappen te vergroten.