Bouw van klaslokalen in Kathmandu in 2021

 • Pak de tuktuk
  Pak de tuktuk
 • Ogen vol verhalen
  Ogen vol verhalen
 • Vergezichten
  Vergezichten
 • Onderwijs = toekomst
  Onderwijs = toekomst
 • Vers Himalaya-water
  Vers Himalaya-water
 • Verfrissende (?) duik
  Verfrissende (?) duik
 • Kiekeboe!
  Kiekeboe!
 • Wachters op de bouwplaats
  Wachters op de bouwplaats
 • Welkom in Kathmandu
  Welkom in Kathmandu
 • Tempelplein
  Tempelplein
 • Badi-dorp
  Badi-dorp
 • De schoolbus staat klaar
  De schoolbus staat klaar
Aan de voet van het Himalaya gebergte
Een veilige haven voor kinderen
Gelijkwaardig onderwijs voor iedereen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kathmandu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Scholen weer dicht in Nepal

Een kort berichtje van de lokale partner laat zien dat de pandemie ook in Nepal helaas nog niet voorbij is.

Lees meer

Bosbranden in Nepal

Door bosbranden en een nieuwe opleving van Covid19 is het onmogelijk te starten met de bouw van de lokalen door Light's House Foundation. Bekijk de vlog voor het laatste nieuws.

Lees meer

Er zijn geen berichten.

De klaslokalen zijn af en zien er prachtig uit

Het set-up team van Nepal is in februari 2023 in Kathmandu geweest en is onder de indruk van hoe de klaslokalen zijn afgewerkt...

Lees meer

Ondertussen in Kathmandu...

De bouw van de klaslokalen uit 2021 en 2022 in Kathmandu gaat goed, en zal in december/januari afgerond worden. Op dit moment zijn de bouwlieden naar hun dorp voor de verkiezingen die eraan komen, daarna gaan ze weer verder. Op dit moment moeten de deuren en ramen nog geïnstalleerd worden en er moet hier en daar nog wat geverfd worden. Hierbij alvast twee foto's van het resultaat tot nu toe.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Je gaat bouwen in een buitenwijk van de hoofdstad Kathmandu waar bijna een miljoen mensen samen wonen en verschillende religies en tradities naleven.

Kathmandu is de indrukwekkende hoofdstad van Nepal dat aan de voet ligt van het Himalaya gebergte. De grootste religies zijn boeddhisme en hindoeïsme waarvan de oude tempels de stad versieren. Toerisme is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten waar ook de basiskampen gelegen zijn om onder andere de Mount Everest te beklimmen.

De locatie waar de school gebouwd gaat worden ligt in een buitenwijk van Kathmandu die verder weg ligt van de dichtbevolkte stadse wijken. Hierdoor zijn er in deze omgeving veel ouders die op zoek zijn naar goede scholing voor hun kinderen. Veel kinderen zijn genoodzaakt om op een kostschool te gaan, omdat de kwalitatief goede scholen op grote afstand liggen.
De omgeving en lucht in de buitenwijk is een stuk schoner dan midden in het centrum van Kathmandu met het drukke verkeer, veel lawaai en luchtvervuiling. Direct aan de rand van de stad is de natuur jungleachtig, begroeid met mooie oerwouden die vol zitten met verschillende exotische dieren.

Gokarneshwor Municipality 6
Kathmandu
Nepal
+977 14 91 68 24
lhfninfo@gmail.com

Light House Foundation Nepal

Light’s House Foundation Nepal (LHFN) zet zich isinds 2009 n voor met name Badi kinderen die door armoede, geweld, uitbuiting, mensenhandel, discriminatie, conflicten en natuurrampen buiten de samenleving zijn geplaatst. World Servants ondersteunt LHFN sinds 2021.


Lees hier meer over LHFN


In Nepal zijn er weinig scholen die focussen op kwaliteit en zijn de meeste overheidsscholen niet in het bezit van goede gebouwen. Privéscholen zijn er wel, maar voor de meeste mensen is dat onbetaalbaar. Daardoor gaan veel kinderen van minderbedeelde ouders niet naar school. Om tussen de overheidsscholen en privéscholen een brug te slaan besloot The Lighthouse Foundation Nepal (TLFN) de CCS school te stichten waar christelijk onderwijs wordt gegeven, aandacht is voor kwaliteit en waar iedereen welkom is ongeacht je achtergrond. Eerst waren er slechts 100 leerlingen, maar vandaag de dag zijn dat er bijna 700. De verwachting is dat dit aantal zal verdubbelen in 3 à 4 jaar tijd.

Toch is de school ondanks de inspanningen, nog niet gemerkt met het A-label. In de school ontbreken nog verschillende dingen. De gebouwen waar nu les gegeven wordt zijn gehuurd en de klassen zijn klein. Door gebrek aan ruimte is er een ander gebouw gehuurd, op 150 meter afstand. De kinderen moeten voor dat gebouw een drukke weg oversteken. Daarnaast is er geen speeltuin, en het computerlokaal, de aula en de bibliotheek zijn dusdanig vervuild door schimmel dat ze niet meer gebruikt mogen worden. Er is geen ruimte voor een watertank en er is tekort aan toiletten. Nu de verhuurder van het terrein ook nog besloten heeft het terrein niet langer te verhuren aan TLFN is het noodzakelijk dat er op korte termijn een nieuwe school gebouwd wordt die ook aan alle eisen voldoet.

Doelen:

 • Kwalitatief goed onderwijs op gelijkwaardige basis, ongeacht kaste, huidskleur, ras, religie en economische achtergrond.
 • Een veilige haven voor de kinderen creëren die zich gewaardeerd en veilig voelen, waar ze vrienden hebben en een goede leeromgeving.
 • Persoonlijke ontwikkeling van de kinderen stimuleren door een gevarieerd lesrooster met zowel schoolse als naschoolse activiteiten.
 • Creëren van extra onderwijsruimte, zodat meer kinderen de kans krijgen om naar school te gaan.