Update Bajo Grande via Zoom

Project update van 26 mei 2021 door Piet Grootenboer en Anna Ravensbergen


Men houdt vertrouwen in de toekomst, maar Corona beïnvloed in Bajo Grande de ontwikkelingen,

Heel veel is anders dit jaar, corona heeft ook invloed op hoe we de set-up bezoeken 'uitvoeren' Dit jaar hebben Anna en Piet via Zoom de ontwikkelingen van het project Bajo Grande besproken met David Sanches, de vertegenwoordiger van Maquita. Er door de coöperatie gewerkt aan het verder afmaken van het gebouw. Helaas door corona hebben ze niet dat kunnen doen wat in de planning zat. Gelukkig is de coöperatie gegroeid van 26 naar 29 leden.
Het gebouw is nog niet echt in gebruik als verzamelcentrum, dit heeft te mede te maken met de gevolgen van corona. Men is bang voor besmettingen en daarom wil met zo min mogelijk samen doen. Een gevolg van corona waar we op het eerste gezicht niet direct aan denken, maar helaas is dat wel wat er in Ecuador gebeurt.
Men is bezig om via een Spaanse stichting geld te krijgen voor de gewenste en noodzakelijke droogtunnels. Dat zou een mooie stap in de ontwikkeling van het centrum.
We hebben gesproken over de ontwikkeling van de gemeenschap en David gaf aan dat de gemeenschap hechter is geworden en dat er zeker immateriële ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Daarom kijken ook wij met vertrouwen naar de toekomst van deze energieke coöperatie.