Laatste stand van zaken in Wonji

Standaard Set-up bezoek van 10 december 2018


Klaslokalen volop in gebruik door leerlingen en docentenLeerlingen bestuderen de schoolboekenDe enthousiaste docenten met hun bekende witte jassenSchoolcijfers in Wonji ShewaBuitenzijde lokalen met logo zichtbaarAchterzijde klaslokalenKlaslokalen buitenzijdeKlaslokaal in gebruik

Tijdens het laatste set-up bezoek eind November in Ethiopie, was er helaas geen tijd om richting Wonji Shewa te reizen, maar gelukkig hebben we wel een update ontvangen van coordinator Erango.

Hij gaf aan dat het aantal leerlingen is gestegen naar 182, waarvan 78 jongens en 104 meisjes. Dit geeft aan dat de school goed gebruikt wordt en de ouders ook de kwaliteit van de school erkennen doordat ze hun kinderen graag naar deze school sturen. Ook het aantal docenten is toegenomen: er zijn nu 7 docenten die les geven op de school.
Zoals in de foto van de school statistieken te zien is, is de school gestart met Grade 5. Voorwaarde van de overheid is dat je als school dan ook door gaat tot en met grade 8. Dat is dus de verantwoordelijkheid die de school (en de lokale kerk) op zich heeft genomen. Van Erango begrepen we dat de leiding van de kerk een duidelijke visie heeft en in staat is om dit soort stappen te nemen. Mede hierdoor loopt de school zo goed. Hier zijn we erg blij mee!