Saboba 1 jaar later!

Project update van 29 maart 2023


Wat een paleisjes!

De huizen voor de artsen bij het ziekenhuis in Saboba zijn zo goed als klaar! De laatste hand wordt gelegd aan twee hele mooie en, voor Ghanese begrippen, luxe woningen. De vloeren zijn betegeld, de wanden zijn geschilderd en de badkamers zijn ingericht. Het is prachtig geworden! Wat nog rest, is het aansluiten van de afvoer van het sanitair, daar wordt momenteel hard aan gewerkt!

Het ziekenhuis is heel bij, maar vooral trots op de voorziening die zij nu kunnen bieden aan artsen. De werving voor twee nieuwe artsen is gestart. Dit zijn dus ook de artsen die in de door jullie gebouwde woningen gaan wonen! Doordat deze woningen nu beschikbaar zijn, is de positie van het ziekenhuis sterk verbeterd, zowel in het werven van artsen als ook op het moment dat de artsen er wonen in de beschikbaarheid van gezondheidszorg. Deze twee woningen gaan een groot verschil maken in met name de nachtelijke noodgevallen die het ziekenhuis toch met regelmaat heeft.

Verder nog een opvallend feitje. De administrator zei het volgende: "Toen de blanken kwamen, dachten we dat ze niet zo sterk zouden zijn omdat ze er niet zo gespierd uit zien (they are not that cabled), maar toen ze aan het werk gingen, zagen we dat zowel de mannen als vrouwen net zo hard en lang kunnen werken als wij!" Een super mooi compliment dat de energie en spirit van de groep mooi weerspiegelt! De administrator had nog meer positiefs te melden: "Dit is het beste gebouw in het hele dorp, vanwege de materialen die gebruikt zijn en het toevoegen van dwarsbalken. De bouw was ook 100% goed gepland. We zijn hier allemaal heel erg blij mee."