Vulkaanuitbarsting in Guatemala

Projectupdate van 6 juni 2018


Omgeving bedolven door asUibarsting van vulkaan Fuego

Zoals in het nieuws al werd bericht werd Guatemala afgelopen zondag getroffen door de uitbarsting van vulkaan Fuego en ook een tweede uitbarsting vanmorgen is op het nieuws gemeld. Het gebied direct grenzend aan de vulkaan is bereikt door de lava en het omliggende gebied door brokstukken en vooral veel as. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen of geevacueerd. In Chimaltengo en omgeving merken ze vooral de gevolgen van de as.

Onze partnerorganisatie AMG Guatemala werkt in dit gebied en zet zich in om de mensen te helpen die hun huizen en families zijn verloren door de uitbarsting. Er wordt door de organisatie onder andere water, voedsel en kleding ingezameld, wat wordt uitgedeeld aan de slachtoffers om hen zo te kunnen voorzien in hun eerste levensbehoeftes.

We zijn blij dat AMG liet weten dat de families van de medewerkers van AMG en de scholen in Chimaltenango geen grote schade hebben geleden, uitgezonderd de schade die de as aan de daken, wegen en grond heeft veroorzaakt. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de schade is aan Camp Canaan.

We leven mee met de mensen in Guatemala die in zo’n korte tijd zoveel hebben verloren. Ook bidden we voor AMG, dat ze de juiste middelen mogen hebben om de mensen te ondersteunen en bidden ze kracht en liefde toe om de slachtoffers in hun nood bij te staan.