Een goede afronding van een project is een uitdaging

Projectupdate van 15 februari 2017 door Simon-Jan Terpstra


Watertank op de toren3e woning in aanbouwKliniek aan de buitenzijdeKliniek andere kant voorzijdeHet plafond in de kliniek

Er is nog veel werk te verzetten om deze grote kliniek compleet af te ronden. Samen met de mensen van de Health Committee (een locaal comité die vanuit de gemeenschap de verantwoordelijkheid heeft om dit project te coordineren), is er gesproken over de activiteiten die nog afgerond moeten worden. In de oogsttijd is dit extra lastig omdat iedereen ook druk op het land aan het werk is om voldoende te kunnen oogsten voor de droge tijd.
Werkzaamheden die nog gedaan moeten worden zijn: het plafond aanleggen, een laatste laag verf aanbrengen, verlichting klaarmaken en ook het leidingwerk voor toiletten en dergelijke. Ook moet de kliniek nog voorzien worden van stroom (aansluiting op het elektriciteitsnetwerk).
Daarnaast moet er ook nog hard doorgewerkt worden aan het 3e woonhuis, de latrines, de waterpomp en de verbrandingsoven.
Al met al nog veel werk waar de gemeenschap hard aan zal moeten meewerken om alles in gereedheid te brengen. CCAP zal dit verder opvolgen, maar is daarbij afhankelijk van de energie en motivatie van de gemeenschap om mee te werken om dit tot een succes te brengen.