Dit wordt de bouwplaats in Kathmandu

Project update van 6 mei 2021 door Linda Augustinus-Lourier en Joost de Waal


In 2021 zullen de eerste lokalen gebouwd worden zonder groep. In 2022 zal het de eerste keer zijn dat WS groepen aan de slag gaan in Nepal. Ben jij erbij?

Je gaat bouwen in een buitenwijk van de hoofdstad Kathmandu waar bijna een miljoen mensen samen wonen en verschillende religies en tradities naleven.

Kathmandu is de indrukwekkende hoofdstad van Nepal die aan de voet ligt van het Himalayagebergte. De grootste religies zijn boeddhisme en hindoeïsme. De oude tempels kom je overal in de stad tegen. Toerisme is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten. Bekend zijn de basiskampen om onder andere de Mount Everest te beklimmen.

De locatie waar de school gebouwd gaat worden ligt in een buitenwijk van Kathmandu die verder weg ligt van de dichtbevolkte stadse wijken. Hierdoor zijn er in deze omgeving veel ouders die op zoek zijn naar goed onderwijs voor hun kinderen. Veel kinderen zijn genoodzaakt om op een kostschool te gaan, omdat de kwalitatief goede scholen op grote afstand liggen.
De omgeving en lucht in de buitenwijk is een stuk schoner dan midden in het centrum van Kathmandu met het drukke verkeer, veel lawaai en luchtvervuiling. Direct aan de rand van de stad is de natuur jungleachtig, begroeid met mooie oerwouden die vol zitten met verschillende exotische dieren.