Ontwikkelingen in Barmoi Luma

Storytelling van 12 november 2019 door Peter Hazendonk en Romana Bremer


Mrs. Mabinty Pudra

Denken in mogelijkheden: lees verder hoe het hoofd van de school in Barmoi Luma, naast de basis school ook is gestart met de middelbare school én de kleuterschool!

Dit is Mabinty Pudra. Deze powervrouw is de eigenaresse van de school in Bamoi Luma. In 2014 heeft World Servants hier een schoolblok gebouwd met drie klaslokalen, een kantoor en een lerarenkamer. Er is alleen één probleem: dit gebouw is veel te klein voor de dromen van deze vrouw. Daarom heeft ze zelf initiatief genomen.

Ondertussen is er al een kleuterschool en een Junior Secondary School (vergelijkbaar met klas 1-3 van de middelbare school) in en rondom het schoolgebouw. Er gaan ruim 800 kinderen naar deze school!
Dit past natuurlijk niet allemaal in de klaslokalen, maar daar heeft deze vrouw wel een oplossing voor. In een gebouwtje op het schoolterrein zitten groep 5 en 6 van de basisschool. Verder zijn de lerarenkamer en het kantoor nu in gebruik voor de Junior Secondary School. Ook op de veranda krijgt een groep les. Daarnaast is ze een geïmproviseerd gebouwtje aan het maken voor de kleuterschool. Nu zitten de kleuters nog onder een boom. En verder wordt er al druk gebouwd aan een nieuw stenen gebouw, waar straks de Junior Secondary School naartoe kan. Kortom: deze vrouw zit niet stil!

Bij al deze groeiplannen heeft ze het belang van de leerlingen voor ogen: ze wil zoveel mogelijk kinderen goed onderwijs geven, te beginnen bij de allerkleinsten: ze vind het belangrijk dat die al naar school gaan, zodat ze een goede start kunnen maken. Daarbij maakt het niet uit hoe rijk of arm de kinderen zijn: ook als ze geen uniform hebben mogen ze gewoon komen.
Als het aan Mabinty Pudra ligt stopt het hier niet bij. Ze heeft de droom om meer dan 1000 kinderen les te kunnen geven op haar school. Zodra de Junior Secondary School klaar is zal ze snel gaan regelen dat deze ook geregistreerd wordt bij de overheid.