Huizen voor medisch personeel in gebruik genomen

Project update van 6 mei 2023 door Jan-Paul Apon, Anno Pot en Michael Tembo


Op 9 maart 2023 hebben we de vorderingen van het gebouw in Matuku-Malabi kunnen bewonderen. Helaas was de uitbreiding van de health post nog niet helemaal af, maar de huizen zijn wel in gebruik genomen.

Na een paar jaar Matuku-Malabi afwezigheid hebben we Matuku-Malabi weer bezocht. We troffen een mooie uitbreiding aan van de health post, alleen was deze nog niet helemaal af. De verwachting bij ons bezoek was dat het binnen enkele weken na ons bezoek afgerond zou worden. In het middengedeelte is een kantoortje gevestigd die wel in gebruik genomen is. De beide uiteinden van het gebouw zijn ruimtes waar de vrouwen resp. mannen verzorgd kunnen worden en dat was nog niet helemaal af. Beide kanten krijgen een toilet (luxe gat in de grond) en een wasruimte/douche. Met name dit deel was nog niet helemaal klaar. Een kant hebben we bekeken. De health post was op dat moment gesloten omdat geen van de drie nurses aanwezig was. Aan de achterkant wordt een sceptic tank gemaakt die ook nog niet helemaal af was.

Het gebouw en ook de twee woningen die zijn (af)gebouwd zien er heel netjes uit. Het is een mooi geheel geworden en een plek waar de drie nurses goed hun werk kunnen doen. Van een ruime omgeving weten de mensen deze health post te bereiken. Normaal gesproken behandelen ze ongeveer 40 patiënten per dag en dat was tijdens ons bezoek (regentijd, dus veel malaria) ongeveer 80 per dag.