Bouw van klaslokalen in Maforki in 2022

 • Prachtige natuur
  Prachtige natuur
 • Teamwork
  Teamwork
 • Wie doet er mee?
  Wie doet er mee?
 • De volksliederen
  De volksliederen
 • Drukte op de bouwplaats
  Drukte op de bouwplaats
 • Lekker boottochtje!
  Lekker boottochtje!
 • Dat past precies!
  Dat past precies!
 • Warm welkom
  Warm welkom
 • Materialen ophalen
  Materialen ophalen
 • Dakspaneten maken
  Dakspaneten maken
Prachtige jungle en natuur
Ruimte maken voor onderwijs
Rijke geschiedenis

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Maforki


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

SL122 | Hallo Nederland!

De groep is weer veilig op Nederlandse bodem. Maar zou de bagage er dit keer wel zijn?

Lees meer

SL122 | We zijn in Parijs

De groep is veilig geland in Parijs, inmiddels zitten ze in de volgende vlucht naar Amsterdam.

Stefan
Vliegtuig is door ons half uur vertraagd 💪. Werden al geëscorteerd over het vliegveld omdat de vlucht uit Sierra Leone vertraagd was.
07:42


New Maforki blaakt als een gouden gebouw in de zon

We rijden een groot veld op met daaraan gelegen het prachtige World Servants gebouw dat in 2022 gebouwd is. Het geluid van enthousiaste leerlingen in de klaslokalen komt ons vrolijk tegemoet. Als we parkeren, zien we enkele koppies nieuwsgierig uit het klaslokaal kijken. De school in New Maforki bruist van het leven...

Lees meer

Feestelijke overdracht van de school in Maforki

Zelfs het nieuws bracht verslag uit van de officiële overdracht van de school in Maforki!

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Je gaat meebouwen aan verandering in Maforki, een rustig dorp in het noorden van Sierra Leone. Het dorp ligt op een paar kilometer afstand van Port Loko, de hoofdstad van het gelijknamige district. Deze stad ligt aan de hoofdweg richting Guinee, het buurland van Sierra Leone. In de stad wordt dan ook veel handel gedreven. In Maforki wonen ongeveer tweeduizend mensen, zij leven van de landbouw. Ook proberen ze aan de kant van de weg hun producten te verkopen. In de zomer is het regenseizoen in Sierra Leone. Hierdoor is de omgeving tropisch en prachtig groen.

Edward Bailor

Private Bag 205
Freetown
Sierra Leone
+232 22 23 68 02
ctfmj@yahoo.com

CTF

Sinds 2007 werkt World Servants samen met de Cotton Tree Foundation (CTF) in Sierra Leone. De organisatie richt zich op de verbetering van de landbouw en het onderwijs in het land. Daarnaast is ook de ontwikkeling van het bedrijfsleven een belangrijk uitgangspunt in de werkwijze van CTF.

Met name in het noorden en het westen worden er projecten ondersteund, zo ook door World Servants. De armoede op het platteland is daar erg hoog: maar liefst 78% leeft hier onder de armoedegrens. Goed onderwijs zou dus helpen om in ieder geval de toekomst van de volgende generaties perspectief te bieden.

Er wordt aandacht besteed aan de kinderen, de ouders, leraren en het management van een school. De programma’s gaan over het bijbrengen van het belang van familie, en gelijkheid wat betreft geslacht. CTF vindt dat met name (naast de ouders) ook leraren hierin een belangrijke rol kunnen spelen. Verder is er een training over HIV/Aids en is er het programma leiderschap dat gegeven wordt aan zowel het management als leraren van een school.

Wat betreft de landbouw heeft CTF ook verschillende programma’s om de ontwikkeling te vergroten:

 • Aanmoedigen van het levensonderhoud: producenten wordt aangeleerd zo efficiënt mogelijk te verbouwen en daarna een zo eerlijk mogelijke prijs voor hun product te laten bepalen.
 • Het hygiëne programma om zo de mensen bewust te maken en ze de kennis te geven over het gebruik van sanitair en water.
 • Als laatste een programma dat bestaat uit het geven van specifieke trainingen voor het beroepsonderwijs, gericht op landbouw.

Er gaan veel kinderen naar de school in Maforki, ook uit de omliggende dorpen. Het gebrek aan ruimte maakt het erg lastig voor de kinderen om zich te concentreren en voor de leraren om les te geven. Buiten les geven is bovendien in het regenseizoen geen optie. Dit betekent dat kinderen in het regenseizoen vaak thuisblijven. Een aantal klassen heeft op dit moment geen lokaal, zij krijgen les in een huis in de buurt. Door het bouwen van extra lokalen voor deze school wordt het mogelijk om alle kinderen van deze school goed onderwijs te bieden.

Doelen:

 • De kinderen van klas 4, 5 en 6 krijgen een klaslokaal
 • Kinderen kunnen ook in het regenseizoen naar school
 • De leraren van de school de mogelijkheid bieden om goed onderwijs te geven