Bouw van 2 lerarenwoningen en latrines in Kavinaka in 2017

 • Drukke boel tijdens in de klas tijdens setupbezoek
  Drukke boel tijdens in de klas tijdens setupbezoek
 • Het nieuwe schoolgebouw
  Het nieuwe schoolgebouw
 • Privacy op de nieuwe latrines wordt nog niet gegarandeerd
  Privacy op de nieuwe latrines wordt nog niet gegarandeerd
 • De lerarenwoningen in Kavinka
  De lerarenwoningen in Kavinka
 • Unieke gordijnen voor de lerarenwoning
  Unieke gordijnen voor de lerarenwoning
 • Eén van de nieuwe lerarenwoningen in gebruik
  Eén van de nieuwe lerarenwoningen in gebruik
 • Lerarenwoning
  Lerarenwoning
 • Vrolijke groetjes uit Kavinaka!
  Vrolijke groetjes uit Kavinaka!

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Kavinaka


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Welkom in Kavinaka

Lees meer

Bijna klaar

Het gebouw is bijna af. De afspraak is dat in januari wanneer de school begint het gebouw gereed is.
Er moet nog gepleisterd worden, glas nog in de ramen, vloeren moeten nog afgewerkt.

Lees meer

ZA217 | Positief en moe

Kavinaka is home! Nouja, bijna dan... De lange nacht heeft de oogjes klein gemaakt, maar ze glinsterden niet minder bij alle mooie verhalen die door de aankomsthal gonsden. 

Lees meer

ZA217 | Moffat bedankt!

Het Zambia-team van hoofdleider Betty maakte een vakantiedagje van de laatste dag in Lusaka, voor ze in het vliegtuig stapten. 

Lees meer

In gesprek met een van de leraren van school in Kavinaka

Tijdens ons bezoek in Kavinaka afgelopen februari spraken we met Fanny een van de vrijwillige leraren. Ze vertelt over haal leven, waarom de lerarenwoning zo belangrijk voor haar is en haar toekomstplannen.

Lees meer

De school doet het goed en meester Francis bijna geslaagd

Met een groeiend aantal leerlingen en tevreden leraren kunnen we zeggen dat het goed gaat op Kavinaka Primary School.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Kavinaka ligt in het Lundazi District, een district met een grote, jonge en voor het grootste gedeelte op platteland wonende bevolking. Het dorpje ligt ongeveer twintig kilometer van de hoofdweg naar Lundazi, de grootste plaats van het district. De meeste mensen in Kavinaka en omgeving zijn boer en verbouwen maïs, sojabonen, zonnebloemen en katoen. De voornamelijk christelijke gemeenschap heeft ongeveer 540 inwoners, met ongeveer 200 kinderen in de schoolgaande leeftijd.

Zambia heeft een tropisch klimaat, wat wordt gekenmerkt door een regen seizoen en een droog seizoen. In de zomer is het daar winter en dan is de droge tijd van het jaar. Het kan 's nachts best fris zijn in de winter.

Moffat Zulu

P.O. Box 530019
Lundazi
Zambia

ccapeducation@zamtel.zm

CCAP Zambia

The Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) is actief in drie landen: Zambia, Zimbabwe en Malawi. In Zambia is CCAP sinds 1984 actief. Het genootschap zelf is opgericht in 1875 en bestaat dus al meer dan 140 jaar.

Op het gebied van onderwijs helpt CCAP Zambia zowel kinderen en jongeren als leraren om goed onderwijs te krijgen en te verzorgen. Op dit moment heeft de organisatie 10 basisscholen en 4 middelbare scholen onder haar hoede. Dit betekent dat er 14.000 studenten kwalitatief goed onderwijs krijgen. Daarnaast worden er ook verschillende trainingen gegeven voor zowel leraren als het managementteam.

In Zambia zijn ziektes als malaria en HIV/Aids ieder jaar een grote oorzaak van het hoge dodenaantal. CCAP Zambia probeert hier een preventieve rol in te spelen door samen met het ministerie voor gezondheidszorg verschillende gezondheidscentra te ondersteunen.
Naast gezondheidszorg en onderwijs zijn onder andere ook het trainen van ex-gevangenen, hulp bij het landbouwproces en het bewustmaken van het belang van politieke participatie facetten waar CCAP Zambia zich mee bezig houdt om het land verder te ontwikkelen.

In de zomer van 2015 heeft een World Servants groep meegebouwd aan een nieuwe school in Kavinaka ter verbetering van het onderwijs. Nu deze school in gebruik is genomen, zijn er ook extra leraren en lerarenwoningen nodig. Er zijn nu namelijk nog steeds drie leraren die op vrijwillige basis lesgeven aan 200 leerlingen op de Kavinaka community school.

Door jouw inzet is het mogelijk om:
- meer en getrainde leraren aan te trekken voor deze school. Hierdoor kunnen de klassen meer en beter les krijgen, wat de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt.
- deze school nog een stap verder te helpen in het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.
- de leraren krijgen hierdoor een kwalitatief goed huis om in te wonen met hun gezin.

Download aanvraagDownload tussenrapportageDownload eindrapportage