Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een ontmoetingscentrum voor Syriërs in Leipzig

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat assisteren in het opknappen van een gebouw en tuin welke zal gaan fungeren als ontmoetingsruimte voor Syrische gelovigen. Je zult samenwerken met een groep jongeren van de Antiocheens Orthodoxe Kerk in Nederland (AOKiN).

Voor wie?

Leden van de AOKiN komen meestal vanuit Syrië. Het zijn christelijke immigranten uit het Midden-Oosten, waar vanuit ze vaak weggegaan zijn vanwege de oorlog. Elk lid heeft zijn of haar eigen verhaal en allen hebben de oorlog gezien en meegemaakt. Maar bovenal willen ze hun relatie met God in de nieuwe landen, waar ze terecht komen, behouden en dat lukt met de hulp van hun christelijke broers en zussen.

Waar ga je dat doen?

Het gebouw staat aan de rand van de stad Leipzig.

Waarom?

De ontmoetingsruimte zal dienen als multifunctioneel centrum voor met name Syrische jongeren en kinderen. Het centrum zal een sociale en pastorale rol spelen, waarin de jongeren en kinderen zich op persoonlijk en geestelijk vlak kunnen ontwikkelen en tevens eventuele traumatische ervaringen een plek kunnen leren geven.

9-8 tot 19-8-2021

Verandering

Meer

Nieuws

Verandering

Het is bijzonder voor de Syrische jongeren dat er een groep Nederlandse jongeren komt om hen te helpen hun plek mooi te maken. Andersom kunnen de deelnemers het erfgoed en de traditie van Syrië leren kennen, de taal, het eten en de gewoonten. Het zal impact hebben op de levens van beide groepen en ze zullen beiden van elkaar leren.

Wat doe je nog meer?

Het zou leuk zijn om culturele avonden te organiseren waarin beide culturen aan bod komen. Samen traditionele gerechten koken, delen over elkaars geschiedenis en cultuur, sport en spel en natuurlijk ook op geloofsgebied samen bidden en delen. Ook de geschiedenis en gewoonten van de Antiocheense kerk leren kennen is een bijzondere ervaring.