Contactloos Actievoeren

Succesvol fondsenwerven in Coronatijd

Grote kans dat in deze periode een aantal van je geplande acties niet door kunnen gaan. Groepen mensen bij elkaar brengen is lastig en bedrijven benaderen ook. Maar deze tijd biedt ook kansen! Mensen gaan bijvoorbeeld niet meer uit eten, en hebben dus wel wat over voor een lekker ontbijtje aan de deur. Wat kun je nog meer doen? Op deze pagina vind je heel wat succesvolle soorten acties die je zonder fysiek contact kunt uitvoeren.

 1. Organiseer een forse sponsoractie. Ga 6 uur zwemmen, 80 kilometer wandelen of 200 kilometer fietsen. Je kunt het ook in estafettevorm doen. Stuur sponsorverzoeken via whatsapp en laat mensen afrekenen via je actiepagina.
 2. Nu de kerk geen diensten heeft kun je collecteren op afstand. Vraag de kerkenraad om alle adressen van gemeenteleden en stop een envelop met een leuke brief in hun brievenbus.
 3. Verzin een leuke verkoopactie en zorg dat je via whatsapp bestellingen verzamelt. Start je eigen toiletpapierbezorgservice, of bezorg ontbijtjes of diner aan de deur, zoals groep Haren doet.
 4. Stel pakketten samen met lekkere dingen, voor sinterklaas, kerst, of welk evenement er maar aankomt, en verkoop die op bestelling.
 5. Organiseer een verloting of een online (diensten)veiling.
 6. Gooi in je hele straat een briefje in de brievenbus met het aanbod om gras te maaien, ramen te lappen, auto's te wassen of werk in de tuin te doen. In ruil voor sponsoring, natuurlijk.
 7. Bak lekkere dingen op bestelling en bezorg die bij mensen aan de deur. 'Kippenvelmomenten', noemde iemand het zelfs, toen groep Puttershoek aan de deur stond.
 8. Groep Meerkerk organiseert een online Pubquiz. Hoe leuk is dat! Ook goed te combineren met een online (diensten)veiling.
 9. Organiseer een autopuzzeltocht zoals groep Hoogeveen.
 10. Mondkapjes maken! Iedereen heeft ze nodig. Groep Ten Boer was de eerste.
 11. Laat iemand die iets goed kan een online cursus verzorgen. Bijvoorbeeld groep Daarle, waar ze een gebarentaalcursus aanbieden.
 12. In plaats van collecteren aan de deur kun je ook flyers met een QR-code door de brievenbus gooien, zodat mensen via je actiepagina kunnen geven.
 13. Doe een aantal denderende aanvragen bij vermogensfondsen. De urgentie is hoog. Wij willen je graag helpen met je aanvraag!
 14. Start een boodschappenbezorgservice in je dorp of wijk. Als Servant kun je het gratis doen, maar mensen geven je vast een ruime fooi.
 15. Verstuur sponsorkaarten naar vrienden en familie die verder weg wonen. Ze willen je vast helpen!
 16. Organiseer doorlopende acties waarbij mensen waardevolle spullen kunnen afleveren op een vast punt. Wat denk je van oud ijzer, lege flessen of...
 17. ...verzamel waardevolle spullen in je omgeving, en verkoop die op Marktplaats.

Ben je bezig om een groep te vormen? We hebben positieve ervaringen met online presentaties en actiebrainstorms. Neem contact met ons op om hem voor jouw groep te plannen!

Heb je zelf een goed idee of juist een vraag? Laat het ons weten!

Neem contact opMeer actie-ideeënTips voor het actievoerenCorona-info & FAQ