[dr113] Bijna klaar voor de terugreis

Geplaatst op 12 aug 2013 - 17:02

De groep in de Dominicaanse Republiek maakt zich klaar voor de terugreis die over een paar uren begint. Ze zijn gisteren aangekomen in Santo Domingo en zullen vandaag nog shoppen voor souvenirs voordat ze zich richting de luchthaven bewegen. Het project is erg goed verlopen. Er zijn vier huizen gebouwd en in de tijd die toen nog over was, hebben ze nog een vloer gestort.

Tijdens het project is de groep verdeeld in vier subgroepen en is elke subgroep aan een vaste bouwplaats (een vast huis dus) gekoppeld. Hierdoor leerden de deelnemers ook het gezin waarvoor ze bouwden, goed kennen. De groepen hebben bij het gezin dat in 'hun' huis zou gaan wonen, gegeten. Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat de overdracht erg indrukwekkend was. Er was niet alleen met stenen gebouwd, maar er zijn ook relaties opgebouwd met de gezinnen waarvoor men dit heeft gedaan.

Nu begint de groep zich weer op de terugkeer naar Nederland te richten en er werd dan ook geïnformeerd naar het weer in Nederland en wat er zoal in het nieuws was geweest de afgelopen weken!

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.