ET116 | Met een volle buik terug in Wolvega

Geplaatst op 4 aug 2016 - 16:33

De groep jongeren van VBG de Wijngaard in Leeuwarden die tijdens hun werkvakantie bouwden aan klaslokalen in Ethiopië is eerder vandaag veilig en wel geland in Brussel. Aldaar zijn ze overgestapt in de bus die ze naar het kantoor van World Servants in Wolvega heeft gebracht waar ze werden ontvangen door vrienden en familie.

Op de terugweg naar Wolvega kon de groep het uiteraard niet laten om nog even wat calorieën en suikers in te slaan bij de o zó geliefde Mac Donalds in Breda.

De groep heeft een mooie tijd achter de rug in Ethiopië. Na het harde werk zijn de klaslokalen in Debel Kajima klaar voor de plaatsing van het dak. De lokale partner zal dit op zich gaan nemen. Door de bouw van de klaslokalen krijgen de leerlingen van de school straks les van hogere kwaliteit en kan de school ook qua aantal leerlingen uitbreiden wat een grote wens van de school was.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.